Τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίζει να στηρίζει τους ευάλωτους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις νέες οικογένειες και τις οικογένειες με παιδιά, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg και τη δημοσιογράφο Francine Lacqua, από το Νταβός. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε νέα μέτρα που θα κάνουν πράξη τη διακηρυγμένη προτεραιότητα της κυβέρνησης να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

«Ακόμα και τώρα, ξαναλέω, υπάρχει μια πραγματική κρίση γύρω από το κόστος ζωής στην Ελλάδα. Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στην κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε τη σημασία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, η οποία -όπως εκτίμησε- έχει μια βιώσιμη δυναμική και αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. «Πιστεύω ότι έχουμε καταστήσει την αντιμετώπιση των ανισοτήτων κινητήρια δύναμη των πολιτικών μας. Αλλά, ξαναλέω, για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι μια οικονομία που να αναπτύσσεται, άρα χρειάζεσαι ένα υγιές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους Έλληνες», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε επίσης ότι «βρισκόμαστε στην αρχή ενός μακροχρόνιου κύκλου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» και στο πλαίσιο αυτό διεμήνυσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ισορροπήσουμε τη δημοσιονομική μας σύνεση ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε υγιή πρωτογενή πλεονάσματα και να μειώσουμε τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε αποδείξει ότι αυτό είναι πράγματι κάτι εφικτό. Μειώσαμε τους φόρους κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας. Έχουμε βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον».

Τέλος ο πρωθυπουρηγός κατέθεσε την πεποίθησή του ότι «αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, διότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να θεωρούν την Ελλάδα ως "χαμένη υπόθεση". Η Ελλάδα δεν είναι πια μια "χαμένη υπόθεση". Είναι μια πολύ επιτυχημένη οικονομία και αυτό προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και πάλι κατά τη διάρκεια των 36 ωρών που βρίσκομαι στο Νταβός».