Να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού προτρέπει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολίτες μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει και ένα εύστοχο βίντεο με την πνευμονολόγο και καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.

Ο κ. Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της κας Κοτανίδου, τονίζει τα εξής: «Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%. Μην το αμελείτε, ειδικά αν είστε άνω των 60 ετών ή ανήκετε σε ευπαθή ομάδα. Κλείστε το ραντεβού σας στο http://emvolio.gov.gr για τον νέο, ετήσιο εμβολιασμό!».

Κοτανίδου: Οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα 

Το βίντεο πιο συγκεκριμένα, απεικονίζει την κα Κοτανίδου να εξηγεί σε έναν νέο άνθρωπο, λίγο πριν βγει να μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή, γιατί εξακολουθεί να είναι σημαντικό το εμβόλιο του κορωνοϊού ακόμα και αν έχουν φύγει οι μάσκες και έχει τελειώσει η περίοδος της καραντίνας. 

«Οι άνθρωποι άνω των 60 κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο από σοβαρή νόσηση, εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και θάνατο», αναφέρει η καθηγήτρια και προσθέτει: «Το εμβόλιο μειώνει αυτόν τον κίνδυνο κατά 90%. Οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να το κάνουν άμεσα».