Ταξίδι στο Ισραήλ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των ενεργών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ελληνική πλευρά σχετικά με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και κατά συνέπεια, την κρίση που υφίσταται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το «πότε» θα γίνει η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ωστόσο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ οι λεπτομέρειες του ταξιδιού -εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί - αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα «θέλει να διαδραματίσει ρόλο και έχει λόγο» στην περιοχή. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ,

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Επικοινωνία με Ερντογάν - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

Επίσης, στο πλαίσιο των διπλωματικών κινήσεων της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας. Κατα τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Τέλος, αύριο, Τρίτη, στις 18:30, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.