Μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της χειμερινής Συνόδου της Κνεσέτ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και στο Ιράν: «Να μην επιχειρήσουν να μας προκαλέσουν». Ακόμα, συνέχισε, λέγοντας τα εξής στον ίδιο τόνο: «Μην κάνετε τα ίδια λάθη, το τίμημα που θα πληρώσετε αυτή τη φορά θα είναι πολύ υψηλότερο». 

Έπειτα, επανέλαβε ότι το έθνος του Ισραήλ είναι ενωμένο στον στόχο της νίκης, κάτι που τόνισε και στο τελευταίο διάγγελμά του. Επίσης, παραδέχθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών και της ασφάλειας που επέτρεψαν στη Χαμάς να πραγματοποιήσει μια τόσο καταστροφική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου και κάλεσε τον κόσμο να ενωθεί για να πολεμήσει τη Χαμάς.

Νετανιάχου: Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς 

Ο Νετανιάχου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε διεξοδικά κάθε πτυχή. Το έθνος είναι ενωμένο προς έναν στόχο, τη νίκη. Θα θριαμβεύσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι γεμάτη από σκοτεινές δυνάμεις».

«Η Χαμάς είναι μέρος του άξονα του κακού του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Στόχος τους είναι να βυθίσουν τη Μέση Ανατολή σε μια άβυσσο χάους. Τώρα, πολλοί σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Αντιλαμβάνονται ότι η Χαμάς αντιπροσωπεύει μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους ναζί και το ISIS, έτσι πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς», συμπλήρωσε .

Στο τέλος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέληξε, επισημαίνοντας: «Είμαστε αφοσιωμένοι σε όλες τις οικογένειες. Δεν θα υποχωρήσουμε στις προσπάθειές μας να φέρουμε πίσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας».

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, ότι η συνεδρίαση της Κνεσέτ χρειάστηκε να διακοπεί κάποια στιγμή, καθώς ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ, στην περιοχή του Ρισόν και σε άλλες ισραηλινές πόλεις. Οι συμμετέχοντες έσπευσαν να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια.