Η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανάψει τη συζήτηση για τα νέα δεδομένα. Ο έξτρα χρόνος δεν φαίνεται να βοηθάει τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο οι εσωκομματικοί αντίπαλοι εκτιμούν πως έχει χαθεί ο αρχικός ενθουσιασμός. Ο Κασσελάκης, κάνοντας διάφορες «αμερικανιές», εθεάθη στον Βόλο να μεταφέρει νερά για βοήθεια στους πληγέντες. Βέβαια δεν διευκρινίστηκε αν τα μετέφερε για να βγάλει φωτογραφία ή αν βοήθησε... οκτάωρο.

Την εβδομάδα που πέρασε υπήρξε αρκετή συζήτηση από στελέχη που έβλεπαν τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιεί «παράλληλο πρόγραμμα» με αυτό του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ. Η Εφη Αχτσιόγλου επιμένει να προτάσσει τη στήριξη των εργαζομένων, δίνοντας ένα προοδευτικό αριστερό πρόσημο. Σε ταυτοτικά ζητήματα επιμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως οι αριστερές ιδέες και οι πρακτικές τους εφαρμογές κερδίζουν έδαφος στην κοινωνία. Να ανοίξει την κουβέντα για τα εθνικά θέματα επιχειρεί ο Νίκος Παππάς. Ο Στέφανος Τζουμάκας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ «να γίνει πολιτικό κόμμα». Μετά τα γεγονότα με τις πλημμύρες όλοι οι υποψήφιοι ανέβαλαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους και έτρεξαν προς τις πληγείσες περιοχές. Η Αχτσιόγλου και ο Παππάς πήγαν σε Βόλο και Λάρισα αντίστοιχα, ενώ ο Κασσελάκης ξεκίνησε από τη Λαμία και ανέβηκε προς τα πάνω.

Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή στις εσωκομματικές εκλογές για μία εβδομάδα δεν φαίνεται σε αυτή τη φάση να αλλάζει δραματικά την εικόνα, εκτός της περίπτωσης Κασσελάκη, που η αίσθηση του καινούργιου φαίνεται ότι «ξέφτισε».