Κρίσιμες είναι οι επόμενες 48 ώρες για τον δημοσιογράφο και πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγό του, Ειρήνη, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» επισημαίνεται ότι και ο 82χρονος δημοσιογράφος έχει διασωληνωθεί, ενώ η 80χρονη σύζυγός του υπεβλήθη σε εσχαροτομές στο αριστερό της χέρι.  

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης φέρει θερμικά εγκαύματα βαθέος μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, στο 18% της επιφάνειας του σώματός του. Διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Η Ειρήνη Μαυρομάτη φέρει θερμικά εγκαύματα βαθέος μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, στο 40% της επιφάνειας του σώματός της. Παρουσιάζει, επίσης, στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, ενώ υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

«Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες» καταλήγει το ανακοινωθέν.