Με πλήρη… επιτυχία εστέφθη η πρώτη ημέρα του Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Κατάφερε μέσα σε περίπου 12 ώρες να κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και εκτός αυτής να κόβουν… φλέβες. Από την αναφορά του στο ΝΑΤΟ και τον χαρακτηρισμό του ως «ιερής συμμαχίας» μέχρι τα περί αμυντικών δαπανών, της στήριξης της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και τη στήριξη της επιστολικής ψήφου που το κόμμα του καταψήφισε με εντολή του…

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον ΣΥΡΙΖΑ παθαίνουν βέρτιγκο από τις αλλαγές στη στάση και τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Μόλις δύο ημέρες πριν βρέθηκε να δηλώνει υπέρμαχος του φράχτη στον Έβρο. Φράχτη που οι ευρωβουλευτές του προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε τρόπο μπλοκάροντας τη χρηματοδότησή του με ευρωπαϊκούς πόρους. Και μόλις δύο ημέρες πριν είχε δηλώσει πως είναι υπέρ των επεμβάσεων της αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Στην Κρήτη μάλιστα ξαναθυμήθηκε το μαξιλάρι υπέρ του οποίου είχε ταχθεί αρχικά με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος, αλλά είχε καταγγείλει στην πορεία ίσως και εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και των πιέσεων του Παύλου Πολάκη. Τα περί αμυντικών δαπανών και τη στήριξή του σε αυτές τα έχει ξαναπεί.

Εκείνο πάντως που τους έκανε να θέλουν να κόψουν φλέβες και να πηδήξουν από τα παράθυρα αφού λουστούν με βενζίνη και αυτοπυρποληθούν ήταν με την επιστολική ψήφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον νόμο για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού για τις ευρωεκλογές. Καταψήφισε και την τροπολογία που προέβλεπε την επέκτασή του και στις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καθύβριζε την κυβέρνηση με τα στελέχη του να έχουν πιάσει στασίδι στα τηλεπαράθυρα για να αποδομήσουν την κυβέρνηση και την πρωτοβουλία της. Ε, ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης, που είχε δώσει και τη σχετική εντολή, για να δηλώσει ότι είναι υπέρ της επιστολικής ψήφου. Παράλληλα δε να στηλιτεύσει το γεγονός πως δεν μπορεί να ισχύσει στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Το θέμα από μόνο του θα μπορούσε να είναι υλικό σεναρίου επιθεώρησης. Όπως όμως τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ το πρόβλημα είναι ότι αυτά λέγονται από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ως εκ τούτου εκτός από αστεία είναι και επικίνδυνα.