Ότι Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης είναι το ίδιο και το αυτό δεν είναι κρυφό. Μπορεί να υπήρξε μια ρήξη, ένας μικροτσακωμός, αλλά πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο μέντοράς του έχουν έρθει και πάλι κοντά. Άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης υπερθεματίζει ως προς τον πολακισμό και επιχειρεί να το πάει και παραπέρα εφαρμόζοντας τον κασσελακισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε πάντα να το… μαζέψει. Έβαζε ένα αμπαλάζ, έτσι ώστε όλοι να λένε ότι ο Παύλος Πολάκης είναι το άλλο πρόσωπο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διάδοχός του όμως δεν το κρύβει. Δεν αποτελεί το άλλο του πρόσωπο ο Παύλος Πολάκης, είναι ένα και το αυτό. Έτσι στα Χανιά βρέθηκε να μιλά για τον μέντορά του. Να τον υπερασπίζεται δημοσίως για να στείλει και τ΄ ανάλογα μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του, όπου κάποιοι συνεχίζουν να γκρινιάζουν για τον αψύ Κρητικό, ειδικά μετά τη στήριξη που προσέφερε στην Έλενα Ακρίτα και τις συκοφαντίες της κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό έσπευσε δήθεν να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στην αναφορά που είχε κάνει ταυτίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη με αφορμή τη λάσπη και τα fake news του πρώτου λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει ψυχή Πολάκη».

Ξεσπάθωσε λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όντως έχει ψυχή Πολάκη διότι και αυτός, όπως και ο μέντοράς του, είναι τίμιοι άνθρωποι. Τον στήριξε με ακραίο τρόπο και δήλωσε με έμφαση ότι μακάρι να είχαν και οι άλλοι ψυχή Πολάκη. Μόνο που αυτό ακούστηκε κάπως σαν… κατάρα.