Με την διαβεβαίωση ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα.

«Το καλάθι του νοικοκυριού, είπε, είναι ένα από αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν πολύ να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο, κατά κύριο λόγο, πληθωρισμό και στα τρόφιμα και αλλού. Αυτό το πράγμα θα το συνεχίσουμε και αύριο θα ακούσετε τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας».

Προτεραιότητά μας η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού 

Ο κύριος άξονας της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης είναι «η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού» επεσήμανε ο νέος υπουργός.

Υπενθύμισε μάλιστα, ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Χωρίς παραγωγή δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης κι η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.