«Θεωρώ ότι την Κυριακή που πέρασε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με τον πιο εμφατικό τρόπο μάς ζήτησαν να προχωρήσουμε γρήγορα, σταθερά, τολμηρά μπροστά. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό περισσότερο σε ένα υπουργείο που τα προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι πραγματικά είναι μια άλλη η Ελλάδα που θέλουμε, μια Ελλάδα πιο σύγχρονη πιο αποτελεσματική με λιγότερη διαδικασία, λιγότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες» τόνισε ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. 

Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι «η ευθύνη που αναλαμβάνω μετά την πρόταση του πρωθυπουργού, είναι τεράστια και δεν σας κρύβω ότι παρότι το συναίσθημα της χαράς υπάρχει, υπάρχει και μια χαρμολύπη διότι αφήνω πίσω σχεδόν 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Βέβαια, αυτή η εμπειρία μπορεί να μας βοηθήσει για να "τρέξουμε" και πολλά άλλα πράγματα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση». Όπως χαρακτηριστικά είπε, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου «τα έκανε σχεδόν όλα, ευτυχώς… δεν πρόλαβαν να κάνουν κάποια». «Θα πρέπει πολύ άμεσα να "τρέξουμε", να προχωρήσουμε αυτά που έχουν προωθηθεί και βέβαια να δούμε και καινούργιους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, νέες προκλήσεις, όπως η κυβερνοασφάλεια και πώς θα μπορέσουμε να θωρακιστούμε συνολικότερα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, ο φάκελος ασθενή, το gov.gr με τις 1.534 υπηρεσίες να φτάσει τις 5.000. Η μαγική λέξη είναι "εμπιστοσύνη" και πώς θα μπορέσουμε μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι, δομές, υποδομές οι οποίες σκέφτονται όλο το 24ωρο για εκείνους». 

Ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι δεν ξεχνά την αυτοδιοίκηση, την οποία χαρακτήρισε «παντοτινή του αγάπη» και σημείωσε: «Τα 90 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 232 εκατ. από το ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε έργα που έχουν ανάγκη οι δήμοι».