Από το 2020 όταν για πρώτη φορά ειπώθηκε η ύπαρξη covid-19 έχουν αναφερθεί πολλές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν στο να προσβληθεί κάποιος άνθρωπος από το φονικό ιό.
Μια από αυτές είναι η υψηλότερη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Nutrition».
Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται κατεψυγμένα γεύματα, αναψυκτικά, ταχυφαγία (fast food) και συσκευασμένα (μπισκότα, κέικ, αλμυρά σνακ).
Η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων σχετίζεται με την πιθανότητα μόλυνσης.
Επιπλέον αυξάνουν το σωματικό βάρος, στοιχείο που με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης από covid-19.
Στη νέα μελέτη εξετάστηκαν στοιχεία από 41.012 συμμετέχοντες στο UK Biobank, στη Βρετανία και αξιολογήθηκε η συσχέτιση μεταξύ της μέσης κατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων φαγητών και της μόλυνσης από κορωνοϊό.