Απολύτως διασφαλισμένη είναι η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως διαβεβαίωσε, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, καθώς το εν λόγω σύστημα μετάδοσης έχει διαφορετικά χαρατηριστικά από αυτό της Τράπεζας Θεμάτων που δέχθηκε κυβερνοεπίθεση τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Είναι απολύτως διασφαλισμένη η διεξαγωγή των Πανελλαδικών, το λέω με κεφαλαία γράμματα, να είναι σίγουροι μαθητές και γονείς», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να φθάσουν τα θέματα στους μαθητές». Πρόσθεσε ότι «ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις σε όλες τις τάξεις, με καθυστερήσεις πράγματι, αλλά υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας και δεν παραβιάστηκε η πλατφόρμα. Είναι φυσικό να φέρουν παρενέργειες τέτοιες επιθέσεις».

Τόνισε ότι υπήρχε άριστη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια «τα συστήματα διαρκώς αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται».

Κατά τον ίδιον, στόχος της κυβερνοεπίθεσης των προηγούμενων ημερών, «ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών».