Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ήταν απολύτως σαφής όταν είπε από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα του θα υπερψήφιζε επί της αρχής το οικονομικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και με το οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις μετά από 14 χρόνια. 

Ως γνωστόν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φημίζεται για τη συνέπεια λόγων και έργων του. Ώρες αργότερα, και αφότου ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναρωτήθηκε προς τι οι υψηλοί τόνοι από την αξιωματική αντιπολίτευση για ένα νομοσχέδιο που θα υπερψήφιζε, τον λόγο πήρε ο Νίκος Παππάς ο οποίος είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι όλοι είχαν καταλάβει λάθος. «Ήταν προφανές ότι αυτό που είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και ο εισηγητής μας, ήταν πως θα καταψηφίσουμε την κακή σας νομοθέτηση και θα υπερψηφίσουμε οτιδήποτε δίνει έστω και ένα ευρώ στους Έλληνες πολίτες και δημοσίους υπαλλήλους» είπε ο κ. Παππάς. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έδειξε ιδιαίτερα ταραγμένος -άλλωστε οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάψει εδώ και χρόνια να ταράζουν οποιονδήποτε- και απάντησε αμέσως. «Όταν τοποθετήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζομαι ότι ήσασταν εδώ, όπως είμαστε και εμείς. Όλοι μας ακούσαμε πως όταν τελείωνε τον λόγο του, μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει "ναι" επί της αρχής στο νομοσχέδιο. Θέλετε να μας βγάλετε τρελούς; Τώρα, εάν σας ρυμούλκησε το ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά θα γίνετε και πάλι χορηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως σας κατηγορούσαν πριν τις εκλογές» είπε στον Νίκο Παππά.