ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις». Με επιχειρηματολογία που προκρίνει την καταστροφολογία και τα ψεύδη, η αντιπολίτευση χθες στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, παρουσίασε μια άλλη χώρα από αυτή, που -όπως αναγνωρίζεται και διεθνώς- προχωρά σε μια επιτυχημένη οικονομική πορεία.

Απέναντι στις νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ προσήλθαν χωρίς μία καθαρή τοποθέτηση. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώθηκε μία αλλοπρόσαλλη τακτική, καθώς ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας είπε ότι ψηφίζει τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αλλά το καταψηφίζει επί της αρχής, ενώ ο εισηγητής είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα ο παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώθηκε όταν ενώ ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την ρύθμιση για την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ στο Δημόσιο, συνεχίζοντας ωστόσο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται ακόμη σε μετεκλογική ταραχή, μεταφέροντας τα εσωτερικά του αδιέξοδα στη Βουλή και, μάλιστα, με αιχμή ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο.

Το δε ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, έγινε και πάλι ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας στην ίδια θέση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Υιοθετεί έτσι μια επιχειρηματολογία που αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων ημερών και τελικώς ίδια γραμμή με αυτήν χθεσινού ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκη ανέφερε ότι «η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα», συχγέοντας τις έκτακτες ενισχύσεις οι οποίες αφορούν έκτακτες δυσκολίες με τα μόνιμα μέτρα που ανακουφίζουν διαρκώς το εισόδημα.  Είναι άλλο πράγμα τα pass με συγκριμένη διάρκεια και άλλο οι ετήσιες αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων και οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για πάντα.