«Τα μπάνια του λαού» πάντα επηρέαζαν το ΠΑΣΟΚ αφού η… ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται πως είναι κάτι σαν νόμος γραμμένος πάνω σε πλάκα. Έτσι και τώρα η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να βρίσκεται σε καλοκαιρινή… ραστώνη και να ξεκουράζεται πάνω στις δάφνες των πρόσφατων εκλογών. Δάφνες που το ίδιο βρήκε αν υπολογίσει κανείς ότι το μόνο που κατάφερε η ηγεσία Ανδρουλάκη είναι να πάρει ένα ποσοστό μικρό από την αιμορραγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένο. Ακόμη και το θέμα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση που σύμφωνα με τον μύθο αποτελεί προνομιακό του πεδίο, εμφανίζεται να το έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο. Αρκεί να σημειωθεί πως παρατηρούνται αρρυθμίες και προβλήματα ως προς την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων σε διάφορες μεγάλες πόλεις. Στην πρωτεύουσα δε αυτή η… αρρυθμία έγινε περισσότερο από εμφανείς.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε πολλές αρνήσεις σε διάφορες περιπτώσεις φτάνοντας στο τέλος σε κάποιες λύσεις… ανάγκης. Γεγονός που προβληματίζει αρκετά στελέχη του κόμματος, ειδικά αυτά που μιλούν για τον τρόπο λειτουργίας της ηγετικής ομάδας που πλαισιώνει τον Νίκο Ανδρούλακη, αλλά και όσα στελέχη ομνύουν υπέρ των συμμαχικών –με τον ΣΥΡΙΖΑ- λύσεων.

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να έχει καθίσει πάνω σε κάποιες… δάφνες μετά την εκλογική «νίκη» που υποστηρίζει πως πέτυχε. Μια νίκη που μόνο μεγάλη δεν ήταν. Ούτε καν μέτρα. Απλά ανέβασε ελάχιστα το ποσοστό του –γύρω στις 3 και κάτι μονάδες- την ώρα που ο αντίπαλός του, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχασε πάνω 13 σε σχέση με το 2019.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να λειτουργεί με γνώμονα το καλοκαίρι. Βγάζουν καμία καταγγελτική ανακοίνωση με στόχο την κυβέρνηση, πηγαίνουν στη Βουλή για τις ψηφοφορίες και τις ομιλίες κα ως εκεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει τη γραμμή. Στην Ολομέλεια της Βουλής που βρέθηκε για το νομοσχέδιο –αποτελεί πλέον νόμο- του υπουργείου Οικονομικών. Και ενώ ψήφισε διατάξεις του είπε όχι επί της αρχής και καταψήφισε ορισμένες εκ των παρεμβάσεων που περιελάμβαναν ωφέλιμες διατάξεις για τους πολίτες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε αλλά επικεντρώθηκε στις υποκλοπές και στο πόσο θύμα ήταν ο ίδιος. Και όχι μόνο αυτό προχώρησε σε μια δευτερολογία ελάχιστων λεπτών, τη στιγμή που ο ίδιος θα έπρεπε να δίνει μάχες στη Βουλή στο πλαίσιο της δήλωσής του ότι θα είναι «σοβαρή» αντιπολίτευση.