Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την εύρεση υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μεγάλο και φαίνεται. Αντιθέτως στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μικρότερο δεδομένων των σχέσεων που διατηρεί με τις τοπικές κοινωνίες. Όμως οι υποψήφιοι και των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης φοβούνται και εμφανίζονται καχύποπτοι ως προς τη στήριξή τους από τα στελέχη και τις… ομάδες τους.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν υποψήφιοι που ζητούν από τις ηγεσίες των κομμάτων τους δεσμεύσεις για τη στήριξη που θα έχουν από το σύνολο των στελεχών στη μάχη για την αυτοδιοίκηση. Και ζητούν δεσμεύσεις διότι εκτιμούν, φοβούνται θα έλεγε κανείς πως θα συμβούν διάφορα… ευτράπελα στο παρασκήνιο.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται πως οι πασοκογενείς που αισθάνονται να βρίσκονται στο περιθώριο στη μάχη για τη διαδοχή θα κινηθούν προς την πλευρά των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι για να κάνουν κινήσεις καλής θέλησης προς το κόμμα στο οποίο παλαιότερα ανήκαν και άλλοι για λόγους εσωκομματικών διαμαχών.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ από την άλλη φοβούνται πως στελέχη που τάσσονταν και τάσσονται υπέρ των… συμμαχιών θα κινηθούν προς την πλευρά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον πρόκειται για πρόσωπα που θα μπορούσαν –πάντα κατά την άποψη των υπέρμαχων μιας κοινής καθόδου σε αυτές τις εκλογές- να θεωρηθούν ως κοινής αποδοχής.

Ετσι παρατηρείται μια… δυσπραγία, που ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει διαστάσεις αν ληφθεί υπόψη η κατάσταση αναφορικά με την υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Στην περίπτωση της πρωτεύουσας μάλιστα αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο φόβος της Κουμουνδούρου και ο προβληματισμός του ΠΑΣΟΚ…