Την αυτοκαταστροφική αντιπολίτευση του «όχι σε όλα» που έφερε την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τις πρώτες αυξήσεις τους μετά από 14 χρόνια. 

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί διότι περιλαμβάνει οριζόντια αποσπασματικά μέτρα που κινούνται σε επιδοματική λογική και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η ακρίβεια και η έλλειψη προσιτής στέγης. «Το πρώτο νομοσχέδιο της νέας τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει αποσπασματικά οριζόντια μέτρα. Συνεχίζεται η επιδοματική λογική. Μια από τα ίδια. Και μόνο αυτός ο λόγος είναι για εμάς λόγος για να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο» είπε και χαρακτήρισε το Market Pass «αποτυχημένο μέτρο».  

Για να γίνει αντιληπτός ο δρόμος στον οποίον βαδίζει το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο και κάποια από τα άρθρα που, όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «δίνουν κάτι στην κοινωνία».