Είναι ή δεν είναι… έκπτωτος –όχι άγγελος αλλά πρόεδρος– ο Στέφανος Κασσελάκης; Έπρεπε να παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι να γίνει έκτακτο συνέδριο ή όχι; Πρέπει να πάει ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ ως επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους συριζαίους και κυρίως τους οπαδούς της καθεμιάς από τις πολλές πλευρές στις οποίες έχουν χωριστεί βουλευτές, στελέχη και τρολ.

Μια έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συγκάλεσε η Ράνια Σβίγκου με αντικείμενο, όπως αναφέρουν πληροφορίες να συζητηθεί αν έπρεπε να αποπεμφθεί ή όχι ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν είναι ακόμη πρόεδρος και δεν το ξέρει ο ίδιος ούτε και οι άλλοι. Αν ακολουθήθηκε το κασταστικό ή υπήρξε παρερμηνεία του.

Οι kasselistas άνοιξαν το θέμα όταν κατάλαβαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε από τη θέση του προέδρου –αν και είναι αλήθεια ότι δεν το συνηδειτοποίησαν αμέσως– με αποτέλεσμα να ηγείται ουσιαστικά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς. Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπιστεύθηκε ο πρώην –μέχρι στιγμής– πρόεδρος του κόμματος και ως προς τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή.

Οι kasselistas είναι έξαλλοι. Και είναι έξαλλοι με τον Νίκο Παππά κυρίως. Ειδικά τώρα που διαπιστώνουν ότι φέρεται να κινήθηκε με γνώμονα τη δική του ενδεχόμενη συμμετοχή στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία μαζεύοντας… πόντους. Αυτό θεωρούν ότι θα επιχειρήσει και από τη ΔΕΘ όπου θα εκπροσωπήσει το –μέχρι τώρα– κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως το… τσίρκο της Κουμουνδούρου συνεχίζει τις παραστάσεις δίνοντας τροφή και για άλλους χώρους του θεάματος όπως είναι οι επιθεωρήσεις. Πάντως αυτοί που παρακολουθούν τις κινήσεις των kasselistas θεωρούν πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν την άνοδο του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ και την εμφάνισή του ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ περισσότερο τη στιγμή που θεωρούν ότι ετοιμάζεται να ανοίξει… περπατησιά προς τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος λαμβάνοντας υπόψη τα απόνερα από την παρουσία στη ΔΕΘ αλλά και τα ποσοστά των στοιχηματικών εταιρειών. Εξάλλου ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να επανέλθει και να βρεθεί ο ίδιος στη ΔΕΘ...