Σε μια αποκάλυψη - βόμβα προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με τις σκέψεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ATTICA TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, ο κύριος Κούλογλου απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν έχει κλείσει ο κύκλος του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική, είπε ότι έχει τρεις επιλογές: να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να φτιάξει δικό του κόμμα, ή να αποσυρθεί τελείως από την πολιτική. Για τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Στέφανος Κσασελάκης στην πρώτη περίπτωση, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι «όλοι αυτοί που τον υποστήριζαν στην πολιτική γραμματεία -σε ένα όργανο που είχε την οριακή πλειοψηφία-, φύγανε. Και τώρα, είναι 18-3, είναι συντριπτικό το σκορ σε βάρος του και το ίδιο συνέβη στην κεντρική επιτροπή». Σαφώς πρόκειται για πολύ μεγάλο πλήγμα για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς δείχνει ότι η επιρροή του εντός του κόμματος, εξατμίζεται ταχύτατα.

Για τη δεύτερη περίπτωση, εκείνη της ιδρύσεως νέου κόμματος, ο κύριος Κούλογλου είπε πως είναι πολύ δύσκολο να βρει τους πόρους προκειμένου να το καταφέρει. Βέβαια, ακόμη και αν τους έβρισκε, δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν θα μπορούσε να προσελκύσει τους 10 βουλευτές που χρειάζεται για να αποκτήσει δική του κοινοβουλευτική ομάδα. Δηλαδή, θα ξεκινούσε κατά πάσα πιθανότητα, από ακόμη πιο δύσκολη θέση, σε σχέση με τη Νέα Αριστερά. Και όλοι μας έχουμε δει το κατά πόσο καλά πήγε το εγχείρημα.

Η τρίτη και η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή, ήταν αυτή της απόσυρσης από την πολιτική, καθώς συνοδεύτηκε με μια πληροφορία που είχε ο κύριος Κούλογλου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Τότε, διερεύνησε την πιθανότητα να αποσυρθεί από την πολιτική, ή να βρει δουλειά σε περίπτωση που τον έδιωχναν. Εκεί, διημήφθει σε κάποιον επιχειρηματία των Μέσων Ενημέρωσης, αν θα μπορούσε - αν θα έβλεπε την πιθανότητα συνεργασίας». Στη συνέχεια ο κύριος Κούλογλου είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «επειδή δέχεται και πιέσεις από το οικογενειακό του περιβάλλον, να φύγει από αυτή την ιστορία στην οποία μπήκε. Τον υποστήριξαν ένθερμα στην αρχή, στη συνέχεια όμως μπροστά στα πάρα πολλά προβλήματα, τον πιέζουνε να φύγει. Άρα δεν αποκλείω ούτε αυτή την εκδοχή».

Μπορεί ο κύριος Κούλογλου να μην αποκάλυψε με ποιο τηλεοπτικό κανάλι είχε συνομιλίες ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να το μαθαίναμε. Κυρίως, διότι για τον Στέφανο Κασσελάκη, τα τηλεοπτικά κανάλια, ήταν «τα κανάλια της διαπλοκής και των ολιγαρχών, που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Βέβαια, η συγκεκριμένη «κωλοτούμπα» δεν είναι η πρώτη στο είδος της, μιας και αρκετοί ΣΥΡΙΖαίοι έβριζαν τα «κανάλια της διαπλοκής» και τώρα σιτίζονται από αυτά. Το άκρως ενδιαφέρον όμως, θα ήταν να μαθαίναμε τι είδους εκπομπή ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ενημερωτική; Αμιγώς πολιτική; Κάποιο late night show; Ή μήπως κάποια από την πρωινή ζώνη; Ομολογουμένως πάντως, αν θα πήγαινε σε κάτι πιο lifestyle στην πρωινή, ή τη μεσημεριανή ζώνη ο Στέφανος, θα έκανε θραύση. Προχώρα Στέφανε, εμείς μαζί σου!

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

Γιώργος Μελιγγώνης: «Ο κύκλος του κυρίου Κασσελάκη στην πολιτική, έχει κλείσει;»

Στέλιος Κούλογλου: «Ο κύριος Κασσελάκης αντιμετωπίζει τρεις επιλογές: η μια είναι να κατέβει και να επαναδιεκδικήσει την εξουσία. Η δεύτερη εκδοχή είναι να ιδρύσει δικό του κόμμα και η τρίτη εκδοχή, είναι να αποσυρθεί απ' την πολιτική. Να διεκδικήσει την εξουσία, φαίνεται όλο και πιο δύσκολο. Όλοι αυτοί που τον υποστήριζαν στην πολιτική γραμματεία -σε ένα όργανο που είχε την οριακή πλειοψηφία-, φύγανε. Και τώρα, είναι 18-3, είναι συντριπτικό το σκορ σε βάρος του και το ίδιο συνέβη στην κεντρική επιτροπή».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Και ο ένας απ' τους τρεις, ήταν ο κύριος Πολάκης, που συνήργησε στο να πέσει ας πούμε».

Στέλιος Κούλογλου: «Άρα εκεί δε φαίνεται - τώρα, ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης και το περιβάλλον του, υποστηρίζει ότι έχει πολύ καλή ανταπόκριση στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να εκφραστεί με κάποιον τρόπο. Και για αυτό υποστήριξαν να γίνει τώρα η εκλογή, αμέσως. Άμα πάει στον Νοέμβριο, νομίζω ότι σιγά-σιγά θα χαθεί. Η δεύτερη εκδοχή είναι να ιδρύσει δικό του κόμμα. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό, στις σημερινές συνθήκες να ιδρύσεις δικό σου κόμμα. Η τρίτη εκδοχή, είναι να αποσυρθεί. Εδώ πρέπει να σας δώσω μια πληροφορία: αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Ίσως να το γνωρίζετε -εγώ το γνωρίζω-, περίμενε καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα»

Γιώργος Μελιγγώνης: «Περίμενε καλύτερο, το είχε πει κιόλας, ναι».

Στέλιος Κούλογλου: «Τότε, διερεύνησε την πιθανότητα να αποσυρθεί από την πολιτική, ή να βρει δουλειά σε περίπτωση που τον έδιωχναν. Εκεί, διημήφθει σε κάποιον επιχειρηματία των Μέσων Ενημέρωσης, αν θα μπορούσε - αν θα έβλεπε την πιθανότητα συνεργασίας».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Μετά τις Ευρωεκλογές, είχε αρχίσει να διερευνά κατά πόσον δηλαδή μπορεί να βρει δουλειά, αν κάτι δεν πήγαινε καλά στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Στέλιος Κούλογλου: «Ναι. Και επειδή δέχεται και πιέσεις από το οικογενειακό του περιβάλλον, να φύγει από αυτή την ιστορία στην οποία μπήκε. Τον υποστήριξαν ένθερμα στην αρχή, στη συνέχεια όμως μπροστά στα πάρα πολλά προβλήματα, τον πιέζουνε να φύγει. Άρα δεν αποκλείω ούτε αυτή την εκδοχή. Θέλω να πω, δεν είναι κάτι το οποίο λέει -ακόμη και αν γινόταν δεκτή η πρόταση- ότι θα έφευγε σίγουρα. Ούτε ότι τώρα, δεν ξέρω αν το σκέφτεται ακόμη ή όχι. Τότε, αυτό το περιστατικό έγινε και δείχνει ότι μέσα στις επιλογές που έχει, δεν πρέπει να αποκλείεται καθόλου και αυτή η επιλογή, δεδομένης και της πίεσης του οικογενειακού του περιβάλλοντος».