«Κάποτε είχαμε "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" τώρα θα έχουμε "πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης"» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο event του Στέφανου Κασσελάκη για την παρουσίαση των περιουσιακών στοιχείων του. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ηθική υποχρέωση να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του πριν τις ευρωεκλογές και όχι απλώς να παρουσιάσει τα περιουσιακά στοιχεία του. «Από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ηθική υποχρέωση, από τότε που διαφημίζει τα καθαρά του χέρια, να καταθέσει ότι αυτά είναι τα περιουσιακά μου στοιχεία. Ο ίδιος το είχε πει ότι θα το δώσει πριν τις ευρωεκλογές. Τώρα κάνει ολόκληρο σόου» είπε.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος ελέγχεται επί 20 χρόνια και ποτέ δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Υπογράμμισε επίσης ότι «επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, η σύζυγός μου στοχοποιήθηκε βάναυσα και χυδαία από το ΣΥΡΙΖΑ. Την κάνανε φύλλο και φτερό».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ακρίβεια και για το έργο της κυβέρνηση τους τελευταίους 11 μήνες, από τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι τα μη κρατικά πανεπιστήμια για να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί τις δεσμεύσεις της. «Είμαστε απόλυτα συνεπείς στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα ακόμη κι αν έχει πολιτικό κόστος» τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ακρίβεια είναι υπαρκτό ζήτημα αλλά η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με παρεμβάσεις στην αγορά, με αυξήσεις στους μισθούς και με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας» είπε. 

Μιλώντας για τις πολυεθνικές, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις πρακτικές των πολυεθνικών να πωλούν ακριβότερα τα προϊόντα τους στις μικρότερες αγορές όπως η Ελλάδα και εξήγησε γιατί έστειλε τη σχετική επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση ότι δεν στήριξε την κυβέρνηση στην Ευρώπη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επικέντρωσε, πάντως, την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ και στα ενοίκια. Επισήμανε, μάλιστα, ότι γίνονται σκέψεις για περισσότερα μέτρα στη βραχυχρόνια μίσθωση πέρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να μειωθούν οι προμήθειες στις τράπεζες, αλλά πρόσθεσε ότι η απάντηση δεν είναι η αύξηση της φορολογίας τους. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ιταλία όπου η συγκεκριμένη πολιτική απέτυχε. Εξέφρασε δε την απορία του γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν περισσότερα στεγαστικά δάνεια και είπε ότι πρέπει να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό ρόλο τους. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια βεντέτα με τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι εξαρχής ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά εκείνος δεν θέλησε να έχει καμία επαφή μαζί του, ακόμα και πριν την υπόθεση των επισυνδέσεων. «Είναι ιδεολογικά πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ παρά στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου» είπε ο πρωθυπουργός. «Του είχα απευθύνει δύο προσκλήσεις δεν θέλει, δικαίωμά του. Συζητάμε θεσμικά στη Βουλή» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το ΑΣΕΠ και είπε ότι υπάρχει μεγάλο δομικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. Επισήμανε δε ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν επιτύχει στους διαγωνισμούς να περιμένουν χρόνια για να καθίσουν στο γραφείο τους.