Οι κυβερνήσεις δεν σχεδιάζονται στα ραφεία, πολλώ μάλλον οι πολίτες δεν ψηφίζουν κοστούμια, αλλά πρωθυπουργό και κόμμα. Το ευκταίο θα ήταν να προλάβουμε σε αυτή τη ζωή να δούμε να ψηφίζονται τα κόμματα για τα προγράμματά τους.

Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας, γιατί τότε οι δημοσιογράφοι και οι ράφτες θα έχαναν τις δουλειές τους. Επί του προκειμένου απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους υπουργούς από τώρα και προεξοφλούν συγκεκριμένα υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που έρχεται».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σεναριολογία και τα ονόματα των εν δυνάμει υπουργών είθισται να προηγούνται των προθέσεων των ψηφοφόρων και κυρίως του καθ’ ύλην αρμοδίου να επιλέξει τους υπουργούς.

Προφανώς οι διαρροές είτε γίνονται για να «κάψουν» κάποιους είτε για να δοκιμάσουν την επίγευση που αφήνουν στην κοινή γνώμη οι πληροφορίες, ώστε το τερπνόν να αποβεί ωφέλιμο και για το Μέσο που τις δημοσιεύει και για τους εκείνους που διαρρέουν τις πληροφορίες.

Ολο αυτό προσομοιάζει με αντίστοιχη ονοματολογία κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Εχει χάρη, αλλά επειδή προηγούνται οι εκλογές και το βράδυ της Κυριακής θα μάθουμε το αποτέλεσμα, θα ήταν φρόνιμο το σχηματισμό της κυβέρνησης, εφόσον επιτευχθεί η αυτοδυναμία, να τον αφήσουν στη… διακριτική ευχέρεια του προέδρου της ΝΔ.