«Στην κάλπη αυτή ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και δίνοντας το στίγμα της επόμενης κυβέρνησης που θα σχηματίσει εφόσον λάβει τη σχετική εντολή από τους πολίτες. Ταυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα προς όλα τα στελέχη ότι δεν θα ανεχθεί αλαζονικές συμπεριφορές από όσους θεωρούν ότι μετά τις εκλογές «έχουμε δέσει τον γάιδαρό μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΚΑΪ χωρίς να έχει προγραμματιστεί. Το έχει κάνει κατ' επανάληψη την προεκλογική περίοδο, κυρίως πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε ραδιόφωνα της περιφέρειας. Αυτήν τη φορά κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν και να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης ώστε να έχει η Νέα Δημοκρατία «μια άνετη, μια λειτουργική αυτοδυναμία» ώστε «να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της την επόμενη τετραετία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ να δείξουν ότι οι επόμενες κάλπες αφορούν στο ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση, νομίζω ότι αφορά δευτερευόντως αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία».

Τα σενάρια για την επόμενη κυβέρνηση

Για τα σενάρια αναφορικά με την κυβέρνηση που θα σχηματίσει την επομένη των εκλογών, τα πρόσωπα που θα την απαρτίσουν και φυσικά το να θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα τα οποία θα εκδοθούν αμέσως μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

«Έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω και θα έχουμε περισσότερες γυναίκες» είπε προσθέτοντας: «Έχω προσδιορίσει κάποια διακριτά χαρτοφυλάκια τα οποία πιστεύω ότι πρέπει να αναδειχθούν μέσα από τη δημιουργία ενός αυτοτελούς υπουργείου, όπως το υπουργείο που θα χειρίζεται τα θέματα της οικογένειας, της ισότητας, της πολιτικής η οποία έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της μάστιγας της υπογεννητικότητας». Ανέφερε δε ότι «η δεύτερη μεγάλη επιτυχία ήταν η δυνατότητα της διυπουργικής συνεργασίας, εκεί όπου πάντα πάσχαμε ως ελληνική κυβέρνηση».

Όχι σε αλαζονικές συμπεριφορές

Σαφές ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα στελέχη του κόμματος. Όπως τόνισε, όσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη ενώ επισήμανε πως δεν θα είναι ανεκτικός σε οποιαδήποτε αλαζονική συμπεριφορά, που θεωρεί ότι έχουμε δέσει τον γάιδαρό μας».

«Πήραν το μήνυμα τα στελέχη μας σε αυτήν την προεκλογική περίοδο και δεν είδα καμία αλαζονεία. Είδα όλους τους πρωτοκλασάτους να τρέχουν σε όλη την Ελλάδα, να αγωνίζονται για το κόμμα, τώρα που δεν αγωνίζονται πια για τον σταυρό. Και την ίδια συμπεριφορά να είστε σίγουροι ότι θα πρέπει να επιδείξουμε και την επόμενη μέρα. Είναι βαριά η ευθύνη την οποία ο λαός φαίνεται να θέλει να εναποθέσει στους ώμους μας και πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του».

Υγεία και ακρίβεια οι πρώτες προτεραιότητες

«Τους πολίτες τους απασχολούν σήμερα δύο θέματα πρωτίστως. Η ακρίβεια, η οποία επιμένει, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά σε έναν βαθμό έχει κάπως υποχωρήσει» και η υγεία για την οποία «έχουμε ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο, το οποίο έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε. Θα σας έλεγα ότι οι πρώτες μου προτεραιότητες για την υγεία είναι να υλοποιήσουμε άμεσα τα δρομολογημένα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και τα κέντρα υγείας».