Το έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές της Κυριακής (εφόσον φυσικά το αποφασίσουν οι πολίτες όπως λέει και ο ίδιος) θα υπάρχει έντονο άρωμα γυναίκας. Άλλωστε δεν είναι και λίγες στη Νέα Δημοκρατία και ορισμένες εξ αυτών έχουν ήδη δοκιμαστεί στην αρένα της διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο σχεδόν ότι πρόσωπα όπως η Νίκη Κεραμέως, η Δόμνα Μιχαηλίδου, η επικεφαλής του Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η Σοφία Ζαχαράκη, η Σοφία Βούλτεψη θα έχουν θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Φυσικά σε αυτές προστίθενται και ονόματα όπως για παράδειγμα η Έλενα Ράπτη και η Άννα Καραμανλή.

Υπάρχουν και πρόσωπα  όμως που δύναται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήματα και εκτός ΝΔ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και η Μαρία Κεφαλά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον… πάγκο και μάλιστα στο σύνολο των στελεχών που δύναται να επιλέξει για να σχηματίσει κυβέρνηση λαμβάνοντας φυσικά και την ισχυρή αυτοδυναμία που διεκδικεί…