«Ζητάμε το μέγιστο δυνατό έτσι ώστε οι εκλογές 2023 να είναι το βάθρο για την αυτοδυναμία και παράλληλα, όπως βλέπετε, ξεγυμνώνονται οι τακτικές των άλλων κομμάτων, γιατί στρατηγικές δεν υπάρχουν», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας για την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής σε προεκλογική συζήτηση στο Kontra Channel και δημοσιοποιεί με σημερινή ανακοίνωση του.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, κυρίως η μείζονα αντιπολίτευση, μιλάνε με διχαστικό λόγο, μπλέκουν τους πολίτες και στήνουν σενάρια αποσταθεροποίησης της κοινωνίας, της οικονομίας, της δημοκρατίας και της χώρας» είπε ο Β. Κικίλιας και υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, έναν πρωθυπουργό που έχει δοκιμαστεί, έχει αντέξει στις κρίσεις, στα δύσκολα, έχει παράξει συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα».


Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ . Κικίλιας επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει όσο ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι δεν θέλει για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ, κλείνοντας εκτίμησε ότι «θα τελειώσουμε μάξιμουμ στη δεύτερη κάλπη» και προσέθεσε πως «αν απαιτηθεί και τρίτη κάλπη, θα το κάνουμε αν υπάρχει αδιέξοδο και δεν μπορούν να συνεργαστούν τα κόμματα μεταξύ τους».


Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, ώστε να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία, ασφάλεια και κοινωνική στήριξη στους πολίτες, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.