Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παρέθεσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Τουρισμού κάνοντας ένα μινι απολογισμό τετραετίας του κυβερνητικού έργου, εξήγησε γιατί οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν ξανά Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές.

«Το πρώτο θέμα που απασχολεί τους δημότες της πόλης μου είναι να μπορούν να έχουν ασφάλεια, να έχουν ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Είναι εύλογο να είναι αυτή η προτεραιότητα για τη μέση ελληνική οικογένεια και τα λαϊκά στρώματα στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

"Αυτοί που μπορούν να υπηρετήσουν αυτήν την πολιτική είναι και αυτοί τους οποίους θα επιλέξουν στο τέλος οι Αθηναίοι και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου" σημείωσε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι η αξιοπρεπής διαβίωση, η υγεία, η παιδεία, η εσωτερική-εξωτερική ασφάλεια και φυσικά η ελευθερία και η δημοκρατία είναι τα αιτήματα των πολιτών, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επισήμανε ότι ότι τα πολλά λόγια κουράζουν αν δεν μπορούν να υποστηριχθούν από αντίστοιχα έργα και οι πολίτες θα κρίνουν με βάση αυτά τα οποία έχουν κάνει τα κόμματα και οι βουλευτές τους όταν είχαν θέση ευθύνης. "Εγώ ήμουν Υπουργός Υγείας τα δύο χρόνια της πανδημίας για την αντιμετώπιση των πρώτων κυμάτων και Υπουργός Τουρισμού σε αυτήν την τεράστια έκρηξη και την οικονομική άνθηση που γνωρίζει ο τουρισμός στη χώρα, στηρίζοντας όλη τη διαστρωμάτωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας", δήλωσε, ενώ σε ερώτηση ειδικά για την Αθήνα απάντησε ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας το εμπόριο και η εστίαση δεν σταμάτησαν να έχουν δουλειά από τον τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

"Θεωρώ ότι της το χρωστάγαμε της Αθήνας εδώ και πολλά χρόνια. Αντιμετώπισε πολλά. Θυμάστε τις εποχές του Δεκεμβρίου του 2006 - 2007 που καταστράφηκε όλος ο εμπορικός κόσμος της πόλης με τα βίαια επεισόδια και τις διαδηλώσεις. Μετά με τις περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές και τα μνημόνια, "αγανακτισμένοι", άνω και κάτω πλατεία. Η εικόνα της πόλης προς τα έξω ήταν σαν να έλεγε σε τουρίστες και ταξιδιώτες "μην έρθετε, δεν μπορείτε να έρθετε".

Χρωστάγαμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο comeback κι αυτό γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια με τον τουρισμό στην πόλη αλλά και στη χώρα" είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι πλέον περιοχές του κέντρου (Ομόνοια, πλατεία Καραϊσκάκη κλπ) οι οποίες είχαν φτάσει στο σημείο να είναι σαν "βομβαρδισμένο τοπίο", με την τουριστική ανάπτυξη αναγεννήθηκαν, φωτίστηκαν, απέκτησαν ξανά κίνηση, άνοιξαν νέα εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια και οι περιουσίες των πολιτών σε αυτές τις γειτονιές παίρνουν και πάλι αξία.

Τέλος, ο υπουργός, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ και στους λόγους που έχουν οι πολίτες να την εμπιστευτούν για την επόμενη τετραετία, μίλησε μεταξύ άλλων για τις 300.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, τη μείωση φόρων και εισφορών, το στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους με πολύ χαμηλά επιτόκια, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη σταθερότητα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.