Σε αντιπαραβολή του κυβερνητικού έργου της Νέας Δημοκρατίας με αυτό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε πολιτική συζήτηση που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως κυβέρνηση, «τσάκισε» τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα του έργου της κυβέρνησης κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας της είναι μετρήσιμα και θα είναι ακόμα καλύτερα κατά την επόμενη τετραετία. Επίσης, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε 50 φόρους και εισφορές, παρενέβη δραστικά για τη μείωση της ανεργίας, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση των επενδύσεων και, ταυτόχρονα, αντιμετώπισε αποτελεσματικά διαδοχικές κρίσεις, όπως η απόπειρα εισβολής μεταναστών στα βόρεια σύνορα της χώρας, η πανδημία του κορωνοϊού, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση και η πληθωριστική κρίση.

Αντιθέτως, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε φόρους και εισφορές «τσακίζοντας» τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ και σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, εμφανίζεται να μην έχει αλλάξει τακτική και πολιτική. Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υλοποίησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και, πλέον, εν όψει της επόμενης τετραετίας, δεσμεύεται για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη, σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην αναγκαιότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης, τονίζοντας ότι σε περιόδους κρίσης, οι σταθερές, ομοιογενείς και με προσανατολισμό κυβερνήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αναρωτήθηκε αν κάτι τέτοιο θα ήταν ρεαλιστικό με μια κυβέρνηση συνεργασίας σε κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού ή στη μεταναστευτική κρίση στον Έβρο.

«Αυτό που λέω» είπε στους συνομιλητές του από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «είναι ότι η στάση σας, τα πολιτικά σας προγράμματα και η συνεχής άρνησή σας να δεχτείτε ότι το πρώτο κόμμα – που θα είναι η Νέα Δημοκρατία – σε μια κυβέρνηση η οποία πρέπει να είναι σταθερή, με προγραμματικό πλαίσιο και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει ουσιαστικά ότι δεν το θέλετε αυτό. Παρότι λέτε, να έχει σταθερότητα η χώρα, να μην πάει σε πολλαπλές εκλογές και από την πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου να συγκυβερνήσουμε, μετά βάζετε τον "άγνωστο Χ" ως πρωθυπουργό και, ουσιαστικά, ανοίγετε την κουρτίνα και δείχνετε στην ελληνική κοινωνία ότι δεν αυτό δεν το θέλετε και κάνετε τον κόσμο να μην έχει εμπιστοσύνη».