Στη Βουλή το ζήτημα της εκλογής νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί όλο και περισσότερο τους βουλευτές όλων των κομμάτων, αν και γίνεται κουβέντα πια για τον ποιον υποψήφιο μπορεί να ευνοήσει, αν αναβληθεί η διαδικασία λόγω της κακοκαιρίας. Οι βουλευτές άρχισαν τις προβλέψεις ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι α) θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών και β) η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στην Αχτσιόγλου και στον Κασσελάκη. Και ξαφνικά ένα νέο ερώτημα ετέθη από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

*Μπορεί ο Κασσελάκης στο μεταξύ να εκλεγεί βουλευτής;

Η απάντηση είναι ότι μπορεί να συμβεί αυτό εάν βεβαίως προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές. Και για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προκηρυχθούν επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές.

*Πώς όμως μπορούν να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές;

Μόνον εάν παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα οι βουλευτές των Σπαρτιατών. Πάντως υπάρχει και ένα άλλο σενάριο το οποίο αρχίζουν και το ψάχνουν στην Κουμουνδούρου και όχι μόνο. Σε περίπτωση που παραιτηθεί ο καθηγητής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Οθωνας Ηλιόπουλος, που εκπροσωπούσε την ομογένεια, ο αμέσως επόμενος από την ομογένεια, με μια διασταλτική ερμηνεία του νόμου και τη σύμφωνη γνώμη συνταγματολόγων, μπορεί να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι η Πόπη Τσαπανίδου που έχει την επόμενη θέση, γιατί οι ομογενείς πρέπει να εκπροσωπούνται. Πάντως δεν φαίνεται εύκολη διαδικασία.