Επίσημα πλέον και ανερυθρίαστα, το ΜέΡΑ25 μετετράπη σε κόμμα - απόκομμα της αστικής Δημοκρατίας. Εχθές, όπως αναδείξαμε στο «Μ», μέλη του ΜέΡΑ25 αρνήθηκαν χειραψία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κυψέλη αλαλάζοντας «Να μας κοπεί το χέρι».

Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός είχε περάσει από τα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όπου και αντάλλαξε χειραψίες και ευχές για τις εκλογές με τους πρευρισκόμενους.

Δείτε από το 37ο λεπτό:

Σήμερα λοιπόν, ο λαλίστατος εκπρόσωπος του «ευρωπαϊκού και δημοκρατικού» ΜέΡΑ25, Έρικ Έντμαν, συμφώνησε με το «να μας κοπεί το χέρι», λέγοντας μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός λεηλατεί τη χώρα και ότι «σκοτώνει συνανθρώπους μας στις ράγες».

Δείτε αναλυτικά την ντροπιαστική ανακοίνωση του εκπροσώπου του «κόμματος της ρήξης»

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να λεηλατεί τη χώρα για τέσσερα χρόνια, να σκοτώνει συνανθρώπους μας στις ράγες των τρένων, σε εργασιακά ατύχηματα, στο Αιγαίο, να διαβρώνει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας, αλλά να διατηρεί και το δικαίωμα της χειραψίας.

Όχι από το ΜέΡΑ25.
#Να_μας_κοπει»

edman-na-mas-kopei.jpg

Την ίδια ακριβώς στάση είχε τηρήσει νωρίτερα η υποψήφια βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη Μαριάννα Τσίχλη, η οποία σε δική της ανάρτηση έγραψε «πολύ σωστά έπραξαν οι συντρόφισσες» για όσα συνέβησαν στην Κυψέλη.