Σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού πολιτισμού προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κυψέλη, όπου και παρευρέθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Πρωθυπουργός περπατώντας στην πλατεία της Κυψέλης πέρασε από τα περίπτερα των κομμάτων και χαιρέτησε τα μέλη των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκεί.

Στη συνέχεια όμως έγινε αυτό που κάποιοι μπορεί να περίμεναν, αλλά κάποιους άλλους τους απογοήτευσε. Ο Πρωθυπουργός πέρασε και από το περίπτερο του ΜέΡΑ25 για να χαιρετήσει τους παρευρισκομένους. Τα μέλη του ΜέΡΑ25 αρνήθηκαν ακόμα και τη χειραψία με τον Πρωθυπουργό και ένα από αυτά του απάντησε χαρακτηριστικά: «Να μας κοπεί το χέρι!»

Την ίδια ατάκα είχε χρησιμοποιήσει και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης πριν από λίγες ημέρες σε ερώτηση για πολιτικές συνεργασίες. Φαίνεται πως το «ευρωπαϊκό» κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, όχι μόνο έχει βλέψεις να ξηλώσει το πουλόβερ της Ευρωζώνης, αλλά δεν έχει και τη στοιχειώδη παιδεία να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σίγουρα ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι βασικό χαρακτηριστικό του κόμματος της «ρήξης» κι αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα. Όμως τέτοιες συμπεριφορές αναμφίβολα παραπέμπουν σε συμπεριφορές άλλου κόμματος, το οποίο δεν είχε και πολύ δημοκρατικές καταβολές και προσφάτως, καταδικάστηκε.

Δείτε από το 37ο λεπτό: