Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ειδήσεις; Το μέλλον του Open είναι, εδώ και καιρό, δυσοίωνο από τη στιγμή που ο (εδώ και καιρό απών από τη χώρα) Ιβάν Σαββίδης έκλεισε την –οικονομική– κάνουλα και έδωσε εντολή «να χαλάτε όσα βγάζετε». Και το Open πλέον δεν είναι κερδοφόρο, απόρροια της τελευταίας θέσης στις τηλεθεάσεις. Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα;

Αρχικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατέθεσε, μέσω συνεργατών του, πρόταση στον Σαββίδη για την αγορά του καναλιού ύψους 20 εκατ. ευρώ. Κι αν κάποιος απορεί ελέω του… ποδοσφαιρικού του παρελθόντος, πλέον Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν έρθει τόσο κοντά που ο Ολυμπιακός στήριξε για την προεδρία της ΕΠΟ τον εκλεκτό του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, και ο ΠΑΟΚ σε ανταπόδοση στήριξε τον Μαρινάκη για την προεδρία της Super League έναντι του Γιάννη Αλαφούζου.

Oι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η πρόταση περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των βαρών που έχει το κανάλι και 20 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει και μια περισσότερο φήμη παρά πληροφορία που κυκλοφορεί και κάνει λόγο για συμμαχία καναλαρχών (Μαρινάκη και Κυριακού, κυρίως) προκειμένου να ρίξουν ζεστό χρήμα στο κανάλι και να μείνει εκτός… των ορέξεων κάποιου εισβολέα στο τερέν των καναλιών που θα ερχόταν να ροκανίσει την ήδη περιορισμένη πίτα της διαφήμισης.

Παράλληλα, σε μια μυθοπλαστική σφαίρα ανήκει ότι ο εφοπλιστής και (νέος) ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, ενδιαφέρεται για το κανάλι… Αντίθετα, οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης (Action24, Attica TV, Flash κ.λπ.) είχαν πέρυσι καταθέσει πρόταση στον Σαββίδη και δεν αποκλείεται να επανέλθουν. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον… 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Μποζιονέλος