Ο... άχαστος Τσίπρας τούς άφησε, μετά τη συντριπτική και ταπεινωτική ήττα, τους συντρόφους του να βολοδέρνουν καλοκαιριάτικα. Πρώτος στόχος (λέμε τώρα...) να βρουν οι μουστερήδες της Κουμουνδούρου (όσοι έχουν απομείνει μετά τις εκλογές) αρχηγό που θα αντικαταστήσει τον έναν και μοναδικό Αλέξη Τσίπρα, με τ΄ όνομα. Δεύτερος στόχος δεν υπάρχει, γιατί αυτό που συμβαίνει με την αναζήτηση υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές προς Δελφινάριο φέρνει και ουχί σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ψάχνουν οι καψεροί μέσα στον καύσωνα να βρουν υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα και τρίβει ο Μπακογιάννης τα χέρια του, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει να επιδείξει αξιοπρόσεκτο έργο σε πλείστους τομείς λειτουργίας της πόλης – πλην εκείνου του Μεγάλου Περιπάτου...

Τη μία θέλουν τον Παππά του μπάσκετ, την άλλη μήπως να δούνε την περίπτωση Κώστα Ζαχαριάδη, μπας και είναι καλή ιδέα ο Νίκος Φίλης, ας δούμε και την Όλγα Μπαλαούρα και πάει λέγοντας. Θα γίνουν εκλογές και αυτοί θα ψάχνουν υποψήφιο.

Για την Περιφέρεια Αττικής πήγαν στα... εύκολα: επέλεξαν να στηρίξουν τον Ιωακειμίδη που δεν είναι δικός τους και έξω απ’ τον χορό.

Η δυστοκία ΣΥΡΙΖΑ στην αναζήτηση υποψηφίων είναι παροιμιώδης και διασκεδαστική.

Κατά τα λοιπά, το κόμμα –σύμφωνα με κάποιος υποψηφίους για την αρχηγία– αποτελεί «εναλλακτική πρόταση εξουσίας». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Αλέξανδρος Παπασταθόπουλος