Το rebranding που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατέρρευσε.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως δεν μπορεί να απευθυνθεί στο κέντρο, όπως επιθυμούσε, είναι και το ότι εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να απευθύνεται σε ένα κοινό ίδιο με αυτό στο οποίο απευθύνεται η Μαρία Καρυστιανού, ενώ περίπου ένας στους δύο ψηφοφόρους που στις ευρωεκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θετικός απέναντί του.

Εντάξει, κανείς δεν πίστεψε πως ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε. Μόνο όσοι θέλησαν να ξεπλύνουν πολιτικά όσα έπραξε κι όσα δεν έπραξε την περίοδο 2015-2019 για να τον εμφανίσουν ως αντίπαλον… δέος στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το καλοκαίρι και μετά θέλησαν να δώσουν μια άλλη εικόνα ώστε να μπορέσει να απευθυνθεί και στον χώρο του κέντρου προς κεντροαριστερά για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργήσει η αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να λειτουργήσει ως σοβαρή αντιπολίτευση.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Μαρία Καρυστιανού να έχει μεγαλύτερη απήχηση από τον Αλέξη Τσίπρα ενώ από τις δημοσκοπήσεις επίσης προκύπτει ότι υπάρχει ένα τμήμα των ψηφοφόρων που αυτοχαρακτηρίζονται αντισυστημικοί που θα ψήφιζαν είτε τον έναν είτε τον άλλον αν έφτιαχναν κόμμα. Με απλά λόγια Τσίπρας και Καρυστιανού απευθύνονται σε κοινό που σε μεγάλο ποσοστό του είναι το ίδιο.

Μάλιστα, η Μαρία Καρυστιανού δείχνει να τραβά περισσότερους από τον Αλέξη Τσίπρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και από το ΠΑΣΟΚ και αυτό κάτι λέει για τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελάτε στη θέση του. Να έχεις εκλεγεί πρωθυπουργός, να είσαι 15 χρόνια πρόεδρος στο κόμμα σου, να έχεις… περπατήσει στους δρόμους της Γένοβα και να θεωρούν όλοι ότι αν κατέβεις στις εκλογές αντίπαλός σου θα είναι ένα πρόσωπο χωρίς θέσεις, χωρίς πρόγραμμα, με ακραίες λογικές ως προς συγκεκριμένα θέματα και να κινδυνεύεις και να βρεθείς πίσω από αυτό.

Μιλάμε για οριστικό πολιτικό τέλος και πρόωρη συνταξιοδότηση αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν σε σώζει το να είσαι μπροστά από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ίσως η εξέλιξη αυτή να είναι και ο λόγος που καθυστερεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ήδη από το περιβάλλον του εκτιμούν ότι η Μαρία Καρυστιανού, που έκανε πρώτη το βήμα να ανακοινώσει πως προχωρά στη δημιουργία κόμματος, κάνει γκάφες πολιτικές που δύναται να της στοιχίσουν στον δρόμο προς τις εκλογές. Μάλιστα θέτουν και το ερώτημα κατά πόσο θα φτάσει στο σημείο να αποφασίσει τελεσίδικα ως προς τη δημιουργία κόμματος μετά τα όσα έγιναν με την πρώτη εμφάνισή της σε τηλεοπτική συνέντευξη.