Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης από την ΕΛ.ΑΣ, οι 9 από τους 27 συλληφθέντες καταληψίες της νομικής σχολής είναι αλλοδαποί, για τους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία απέλασης. 

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπούς που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες και ξεκινά η διαδικασία της απέλασής τους, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική.

Στους συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση και για απείθεια και φθορές.

Οι εθνικότητες

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 18 γυναίκες, οι 8 είναι από Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, ενώ από τους άνδρες, ο ένας είναι Ισπανός και οι άλλοι Έλληνες.

Οι Έλληνες δηλώνουν φοιτητές, αλλά αρνούνται να πουν σε ποιες σχολές φοιτούν.

Τα ευρήματα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια.

Η Νομική Σχολή βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι Αρχές σε μία συντονισμένη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης.

Ανήρτησαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, φοιτητές και αλληλέγγυοι είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και τη σημαία της Παλαιστίνης.

H κατάληψη ανακοινώθηκε μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Υποστηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους και όλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών και φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών να καταλάβουν τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!» ανέφεραν, μεταξύ άλλων.