Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Ο πρόεδρος Στέφανος ανακοίνωσε ότι θα κάνει εκπομπή στο «Κόκκινο», το ιδιόκτητο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Ως τώρα, προσωπικές εκπομπές σε μέσα ενημέρωσης (τηλεοράσεις - ραδιόφωνα) είχαν ο πρόεδρος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος Λεβέντης, ο πρόεδρος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος Βελόπουλος και ο σύντροφος Κασιδιάρης.

Πλέον, θα έχει ο πρόεδρος Στέφανος. Εξαιρετική ιδέα! Προτείνω, δε, να βγαίνουν στον αέρα ακροατές από άλλα κόμματα, όπως και στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά ή του Κώστα Ραπτόπουλου, και να γίνεται καφενειακή συζήτηση για τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι βέβαιο ότι η εκπομπή θα αποκτήσει φανατικό ακροατήριο.

Αταίριαστα

Σε μια αποκάλυψη-κόλαφο προχώρησε τη Δευτέρα η έγκριτη δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου. Όπως έγραψε στο facebook: «Όταν η Ιστορία θα γράψει για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Αλέξης λίγο πριν από το 2011, αν θυμάμαι καλά, επειδή τόλμησε να πρωτομιλήσει σε κλειστή σύσκεψη για κυβερνώσα Αριστερά, τότε θα λυθούν πολλές απορίες».

Από τα λεγόμενα της πολύπειρης δημοσιογράφου, τα οποία ουδεμίας αμφισβητήσεως επιδέχονται, προκύπτει αβίαστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας επεδείκνυε για τουλάχιστον 12 χρόνια μια πρωτόγνωρη αδυναμία επιβολής στο ίδιο του το κόμμα, γεγονός αταίριαστο προς την ηγετική πυγμή και την ατσάλινη θέληση που έδειξε ως πρωθυπουργός.

Γελοιότητες

To 2013 η Χαμάς απαγόρευσε στις γυναίκες να πάρουν μέρος και να διαγωνιστούν στον μαραθώνιο που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Γάζα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί διά παντός η εν λόγω διοργάνωση. Σε σχετικό δελτίο Τύπου διαβάζουμε ότι «(…) Η UNRWA δήλωσε ότι λυπάται για την ακύρωση της τρίτης διοργάνωσης του αγώνα, καθώς οι εν λόγω Αγώνες επιτρέπουν σε περίπου 250.000 παιδιά της Γάζας να διασκεδάσουν και να εκφραστούν ελεύθερα και με ασφάλεια, μια εμπειρία που είναι σπάνια για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην περιοχή.Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις συζητήσεις με την κυβέρνηση της Χαμάς που επέμεινε την περασμένη Κυριακή να μη συμμετέχει καμία γυναίκα (…)».

Στον εδώ Μαραθώνιο, πάντως, γυναίκες αθλήτριες ένιωσαν την ανάγκη να υψώσουν σημαίες της Παλαιστίνης ως ένδειξη συμπαράστασης σε ένα τρομοκρατικό καθεστώς που απαγορεύει στις γυναίκες αθλήτριες να αθληθούν γιατί «προκαλούν» με την αμφίεσή τους.

Αλλαγή γραμμής

Όσοι παρακολουθούν τα ΜΜΕ που έως τώρα πρόσκειντο στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν παρά να σχολιάσουν την αλλαγή στάσης της 24Media του Δημήτρη Μάρη. Όσοι επισκέπτονται το News247, αντιλαμβάνονται ότι το site, που στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του, πλέον κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τον νέο πρόεδρο. Διαβάζω ότι κάποιοι γνωρίζοντες αποδίδουν την αλλαγή στάσης και ύφους στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ομίλου αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς ότι ο Στέφανος δεν έχει μέλλον.

Πάντως, τα τρολ του προέδρου επιδίδονται συχνά πυκνά σε ειρωνικό σχολιασμό των άρθρων του News247. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί μια ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη (λογογράφου, όπως ακούγεται, του νέου προέδρου), ο οποίος σχολίασε δηκτικά στη στάση του Μάρη και την εμπλοκή του στην εσωκομματική αναταραχή: «Δικαίωμά της να μη σηκώσει το τηλ. στον πρόεδρο του κόμματος. Δεν κατάλαβα δηλαδή, ποιος είναι για να του το σηκώσει; Ο Μάρης;».

Ευκλείδης... Οπενχάιμερ

Την επιστολή που θα κατέθετε στον πρόεδρο της Βουλήςγια την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  δημοσιοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – αν και προηγήθηκε η διαγραφή του από τον Φάμελλο. «Όπως διαβάζουμε στην Bhagavad-Gita, είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο τέως ΥΠΟΙΚ.

Η Μπάγκαβατ Γκίτα θεωρείται ιερό κείμενο που προήλθε κατευθείαν από τα χείλη του Κρίσνα, ενός αβατάρ του Μάχα Βισνού, υπέρτατου θεού στην ινδική πίστη. Λόγια από το ίδιο ιερό κείμενο είχε χρησιμοποιήσει και ο Οπενχάιμερ σε μια στιγμή αυτοκριτικής του για το κακό που προκάλεσε η ατομική βόμβα: «Ο Βίσνου προσπαθεί να πείσει τον πρίγκιπα ότι θα κάνει το καθήκον του και για να τον εντυπωσιάσει παίρνει την πάνοπλη μορφή του και λέει: Τώρα γίνομαι ο Θάνατος. Ο Καταστροφέας των Κόσμων».

Δεν γνωρίζω εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε έμπνευση από τον «πατέρα» της ατομικής βόμβας ή εάν μελετάει ο ίδιος τα ιερά και τα όσια του Ινδουισμού ή εάν ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του ως «καταστροφέα του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο ο Παύλος Πολάκης πρόλαβε να γράψει στο facebook ότι «όταν κάποιοι το λέγανε από χρόνια, αλλά και στις προεκλογικές ομιλίες, πως το μαξιλάρι θα μπορούσε και έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ήμασταν εκτός γραμμής!!

Όταν κάποιοι έβγαζαν στη φόρα τον Στουρνάρα και τη σύζυγό του για τη Νοβάρτις και το ΚΕΕΛΠΝΟ ή για τις διαγραφές δανείων στους εφοπλιστές που δεν παρενέβαινε όπως όφειλε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Τσακαλώτος τον ξαναπρότεινε για διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος! Τώρα θα βγουν πολλά στην επιφάνεια (και δεν θα βοηθήσει ο Ινδουισμός)».