Τον Βασίλη Καρρά αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου σήμερα, Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή που έφυγε στα 70 του χρόνια, παραμονή Χριστουγέννων, και ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

Με δάκρυα στα μάτια και στίχους από τα τραγούδια του, οι θαυμαστές του τραγουδιστή αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο καλλιτέχνη κατά το λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Χριστίνα και η κόρη τους Ειρήνη, οι οποίες είπαν το μεγάλο «αντίο» στον σύζυγο και πατέρα Βασίλη Καρρά.

Το ίδιο συγκινημένος ήταν και ο αδελφός του Βασίλη Καρρά ο οποίος όταν έφτασε στην εκκλησία είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να πει πολλά. «Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάποια κουβέντα. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» ήταν το μόνο που κατάφερε να πει ο αδελφός του Βασίλη Καρρά.

Παρόντες για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον λαϊκό τραγουδιστή ήταν και πολιτικοί και καλλιτέχνες. Μουσικοί με μπουζούκια και όργανα αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδιστή με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» αλλά και Ποντιακά.

Σταύρος Καλαφάτης: Δεν πας πουθενά, εδώ θα μείνεις!

Τον επικήδειο εκφώνησε -μετά από αίτημα της οικογένειας- σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!», τόνισε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

kalafatis.jpg

Γιατρός Βασίλη Καρρά: Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε

Ο μητροπολίτης Φιλόθεος είπε για τον Βασίλη Καρρά: «Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός».

Από την πλευρά του, ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά, Κώστας Μποτσόλης, είπε: «Τον γνώρισα από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο. Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάσταση του και αν θα κερδίσουμε. Του είπα ''Θεού Θέλοντος, θα τα καταφέρουμε!''. Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο. Αρχικά, υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή. Ποτέ δεν αναζήτησε την εύκολη λύση της παραίτησης. Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, πήγε επίσης, στον ιερό ναό και δήλωσε πως είναι μια «δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Καλό παράδεισο! Του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό για τις πολλές στιγμές που μας χάρισε». Το «παρών» έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια. Όλες οι ηλικίες κλαίνε. Ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που έβαλε επί δεκαετίες τη νεολαία στο τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα». 

«Αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες»

«Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος και η καλύτερη ψυχή, θα τον θυμάμαι για πάντα, του αφιερώνω το τραγούδι που είπαμε μαζί "θα σε νοιάζομαι"», δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου.

«Αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες, έδινε συμβουλές, θα τον θυμόμαστε για πάντα», είπε ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός ταξίδεψε επίσης, στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον Βασίλη Καρρά. Αφήσε λουλούδια για τον μεγάλο τραγουδιστή, χαιρέτησε την οικογένειά του και στη συνέχεια αποχώρησε.

«Είναι τεράστια απώλεια για το ελληνικό τραγούδι. Ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού. Εγώ προσωπικά του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ», είπε από την πλευρά της η Λένα Ζευγαρά.

Στεφάνια έστειλε για τον Βασίλη Καρρά και ο Νότης Σφακιανάκης, αλλά και η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Ο γνωστός Κρητικός τραγουδιστής Νίκος Ζωιδάκης έδωσε επίσης το «παρών» στην Θεσσαλονίκη.

«Ευχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή τους έτσι όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς», είπε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος πήγε επίσης στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον Βασίλη Καρρά. Ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας παραβρέθηκε επίσης στην εξόδιο ακολουθία.

Την Τετάρτη στο Κοκκινοχώρι Καβάλας η ταφή - Τα προβλήματα υγείας 

Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη (27/12) στις 12:00. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος ήταν αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Τον Μάρτιο του 2022 ο Βασίλης Καρράς είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο. Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κορωνοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.

Μαέστρος Βασίλη Καρρά: Μας την έκανε ο Βασίλης 

Με τη συγκίνηση αποτυπωμένη στο πρόσωπό του, ο μαέστρος του Βασίλη Καρρά Γιάννης Γκιούρας μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον «άρχοντα της νύχτας», αποκαλύπτοντας όσα του είπε στην τελευταία τους συνάντηση, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

«Μας την έκανε ο Βασίλης. Μας έδινε πάντα την εντύπωση ότι θα το ξεπεράσει, είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε ο μαέστρος του Βασίλη Καρρά που έδωσε το παρών ενώ ανέφερε πότε τον είδε τελευταία φορά και τι του είπε ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής.

«Τελευταία φορά τον είδα την προηγούμενη εβδομάδα. Πήγα από το σπίτι του για επίσκεψη και μου είπε “πιτσιρίκο, δεν το βάζω κάτω, δεν μασάω. Είμαι πολύ καλά, θα το ξεπεράσω, σ’ ένα μήνα θα περπατήσω ξανά”. Μάλιστα, μας έλεγε ότι είχε σκοπό να χτίσει ένα μοναστήρι στο κτήμα του, στο οποίο θα πάει να ησυχάσει, να ηρεμήσει», δήλωσε.

«Ήταν στο κρεβάτι, αλλά είχε απίστευτη διαύγεια νου. Τον φιλήσαμε, τον αγκαλιάσαμε, ποτέ δεν έδειξε ότι πονάει. Μας υποστήριζε πάντα», συνέχισε, καταλήγοντας: «Είχε βοηθήσει άπειρο κόσμο, αλλά ποτέ δεν άφηνε σε κανέναν να βγει αυτό προς τα έξω».