Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον γενέθλιο τόπο του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, θα γίνει η ταφή του Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Χθες, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με γνωστά τραγούδια του σε ζωντανή εκτέλεση, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον μεγάλο καλλιτέχνη. Το λαϊκό προσκύνημα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Μόλις το φέρετρο με τον Βασίλη Καρρά εξήλθε από την εκκλησία, η ορχήστρα του καλλιτέχνη έπαιξε γνωστές επιτυχίες του, όπως το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά», με τους συγκεντρωμένους να σιγοτραγουδούν συνοδεύοντας τους μουσικούς. Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκρότημα φωνάζοντας «Αθάνατος».

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη» που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.