Μετά τις κατηγορίες που δέχθηκε ο Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, ποδοσφαιριστής Καρίμ Μπενζεμά από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν και από την ευρωβουλευτή Ναντίν Μοράνο, τώρα, ετοιμάζεται ο ίδιος να κινηθεί νομικά εναντίον τους, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Πιο συγκεκριμένα, μία ανάρτηση του Καρίμ Μπενζεμά προκάλεσε αντιδράσεις Γάλλων πολιτικών. Το θέμα, λοιπόν, με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή που, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, ξεκίνησε όταν έστειλε μέσα από μία ανάρτησή του στο Twitter τη στήριξή του στους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας: «Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά».

Οι κατηγορίες κατά του Μπενζεμά 

Στη συνέχεια, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τον κατηγόρησε ότι «έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα». Παρόμοια, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Μοράνο δήλωσε ότι ο Μπενζεμά κάνει προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς. 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Μοράνο έχει εκφράσει και στο παρελθόν απόψεις κατά των μουσουλμάνων. Συγκεκριμένα είχε πει το 2016: «Η Γαλλία είναι μια ιουδαιοχριστιανική χώρα λευκής φυλής, που προσελκύει ξένους. Θέλω η Γαλλία να παραμείνει Γαλλία. Δεν θέλω η Γαλλία να γίνει μουσουλμάνα».

Τότε ο πρόεδρος Σαρκοζί την είχε αφαιρέσει από τη λίστα των υποψηφίων, επισημαίνοντας: «Τα σχόλιά της δεν ανταποκρίνονται στο τι είναι η Γαλλία ή στις αξίες υποστηρίζεται από τους Les Republicains».

Επίσης, να σημειωθεί ότι πέρα από τον Νταρμανέν και τη Μοράνο, κατά του Μπενζεμά στράφηκε και η Γαλλίδα πολιτικός και γερουσιαστής Βαλερί Μπογιέρ, η οποία ζήτησε να του αφαιρεθεί μέχρι και η «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε το 2022, αλλά και η υπηκοότητα. 

Τέλος, απέναντι, λοιπόν, στις κατηγορίες που δέχθηκε ο Μπενζεμά, ο δικηγόρος του τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά και ξεκαθάρισε: «Αυτό είναι ψέμα. Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτόν τον οργανισμό».