Κατηγορίες και από την ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικό Μαρίν Λεπέν δέχθηκε ο Γάλλος ποδοσφαιριστικής Καρίμ Μπενζεμά. Πιο συγκεκριμένα, η Λεπέν –που είχε διεκδικήσει και την προεδρία της χώρα το 2012, το 2017 και το 2022– δήλωσε πως ο Μπενζεμά «συμπαθεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ».

Την περασμένη Κυριακή, ο Γάλλος επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ έκανε μια δημοσίευση στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) με μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους της Γάζας: «Οι προσευχές μας πηγαίνουν στους ανθρώπους της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», έγραψε ο 35χρονος παίκτης.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή η Μαρίν Λεπέν αναφέρθηκε στον υπουργό ΕσωτερικώνΖεράλ Νταρμανέν, ένα εκ των προσώπων που έχουν κατηγορήσει αυτές τις μέρες τον Μπενζεμά: «Δεν έχω ακριβείς πληροφορίες από τον Ζεράλ Νταρμανέν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κ. Μπενζεμά, ο οποίος δεν ζει πλέον στη Γαλλία, έχει σαφώς συμπάθεια για το πιο ριζοσπαστικό Ισλάμ, το οποίο κάποιοι θα μπορούσαν να αποκαλέσουν ισλαμικό φονταμενταλισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν άκουσα τον Ζεράλ Νταρμανέν να ζητεί απαγόρευση των Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

Νταρμανέν: Οι θέσεις του Μπενζεμά κινούνται προς ένα «σκληρό» Ισλάμ

Τη Δευτέρα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «CNews», ότι ο Μπενζεμά «έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ η Γαλλίδα γερουσιαστής Βαλερί Μπογέ ζήτησε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και την επιστροφή της «Χρυσή Μπάλας» από τον Καρίμ Μπενζεμά.

«Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι οι θέσεις του Μπενζεμά κινούνται προς ένα "σκληρό" Ισλάμ, το οποίο συνίσταται στη διάδοση των ισλαμικών κανόνων σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Ο επιθετικός αρνήθηκε να ψάλλει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας», δήλωσε ο Ζεράλ Νταρμανέν, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το «RMC».

Ο Ιγκ Βιζιέ, δικηγόρος του Καρίμ Μπενζεμά, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών για «ψευδείς πληροφορίες και δημόσιες προσβολές».