Νέα πυρά εξαπολύθηκαν κατά του Γάλλου ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά. Αυτή τη φορά, ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος ήταν και υποψήφιος για πρόεδρος της Γαλλίας το 2022, τον συνέδεσε με τις δολοφονίες του Ντομινίκ Μπερνάρ και του Σάμιουελ Πατί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερνάρ ήταν καθηγητής που δολοφονήθηκε από ισλαμιστή πριν από λίγες μέρες σε σχολείο στην Αράς, ενώ ο Πατί, επίσης καθηγητής, αποκεφαλίστηκε στη Γαλλία από έναν φανατικό Τσετσένο. 

Σύμφωνα με τον Ζεμούρ, «ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένας μουσουλμάνος που θέλει να εφαρμόσει τη σαρία, και η σαρία προβλέπει τζιχάντ, και τζιχάντ σημαίνει να σκοτώσεις τον Ντομινίκ Μπερνάρ, σημαίνει να σκοτώσεις τον Σάμιουελ Πάτι».

«Κάνω μια απευθείας σύνδεση γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η σαρία είναι ένας θεϊκός νόμος, ότι τους επιβάλλεται (...) και ότι αυτή η σαρία προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τζιχάντ που είναι ιερός πόλεμος κατά των απίστων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζεμούρ. Επιπλέον σημείωσε ότι «το γαλλικό ποδόσφαιρο εξισλαμίζεται όλο και περισσότερο».

Ο Μπενζεμά, από πλευράς του, όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται να κινηθεί νομικά και κατά του Ζεμούρ, όπως θα κάνει το ίδιο και απέναντι σε όλους όσους τον κατηγορούν τις τελευταίες μέρες.

Οι κατηγορίες και η αντίδραση του Γάλλου ποδοσφαιριστή

Ο Μπενζεμά που κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα το 2022» και τώρα παίζει στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ιτιχάντ, τις τελευταίες μέρες δέχεται σφοδρές επιθέσεις από Γάλλους πολιτικούς, καθώς εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον λαό της Παλαιστίνης, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τον κατηγόρησε ότι «έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα». Παρόμοια, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Μοράνο δήλωσε ότι ο Μπενζεμά κάνει προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς. 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Μοράνο έχει εκφράσει και στο παρελθόν απόψεις κατά των μουσουλμάνων. Συγκεκριμένα είχε πει το 2016: «Η Γαλλία είναι μια ιουδαιοχριστιανική χώρα λευκής φυλής, που προσελκύει ξένους. Θέλω η Γαλλία να παραμείνει Γαλλία. Δεν θέλω η Γαλλία να γίνει μουσουλμάνα».

Τότε ο πρόεδρος Σαρκοζί την είχε αφαιρέσει από τη λίστα των υποψηφίων, επισημαίνοντας: «Τα σχόλιά της δεν ανταποκρίνονται στο τι είναι η Γαλλία ή στις αξίες υποστηρίζεται από τους Les Republicains».

Επίσης, να σημειωθεί ότι πέρα από τον Νταρμανέν και τη Μοράνο, κατά του Μπενζεμά στράφηκε και η Γαλλίδα πολιτικός και γερουσιαστής Βαλερί Μπογιέρ, η οποία ζήτησε να του αφαιρεθεί μέχρι και η «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε το 2022, αλλά και η υπηκοότητα. 

Χθες, Τετάρτη, ο δικηγόρος του Μπενζεμά Ιγκ Βιζιέ ανακοίνωσε πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους τον κατηγορούν. Επίσης, μετέφερε τη δήλωση του Μπενζεμά πως δεν έχει καμία σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Αυτό είναι ψέμα! Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτόν τον οργανισμό. Επέλεξε επίσης να ζήσει στην Αραβία που ανακήρυξε την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που η Γαλλία δεν έκανε ποτέ. Εξετάζουμε την διαδικασία εναντίον αυτού του υπουργού κατ' εφαρμογή, για παράδειγμα, του νόμου για την χειραγώγηση πληροφοριών και την δυσφήμηση ή ακόμη και την δημόσια προσβολή, επειδή αυτή η ανύπαρκτη σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία λέει ωστόσο ότι είναι διαβόητη, προφανώς παρουσιάζεται ως υποτιμητική. Δεν είναι αποδεκτό για όσους κυβερνούν να πιστεύουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να κάνουν ο,τιδήποτε από καθαρό οπορτουνισμό», τόνισε ο δικηγόρος του Γάλλου ποδοσφαιριστή.