«Θερμαίνεται» ακόμη περισσότερο το πολεμικό κλίμα στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι «εξόντωσε έναν τρομοκρατικό πυρήνα» που εκτόξευε όλμους από τον Λίβανο προς το έδαφος του Ισραήλ.

Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι ανταπέδωσε, στον ίδιο τομέα, σε αντιαρματικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ. Νωρίτερα, οι σειρήνες είχαν σημάνει και πάλι στο βόρειο Ισραήλ και «εννέα βλήματα πέρασαν από το έδαφος του Λιβάνου προς το Ισραήλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την Τρίτη, ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ενόπλους που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος περνώντας τα σύνορα με τον Λίβανο.

Περίπου 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Από τις 7 Οκτωβρίου, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, σε συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχουν σκοτωθεί περίπου 20 άνθρωποι. Τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους μαχητές, όμως μεταξύ αυτών ήταν επίσης ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters και δύο άμαχοι. Από την ισραηλινή πλευρά υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού και επαγρύπνησης στον βορρά. Εάν η Χεζμπολάχ κάνει κάποιο σοβαρό λάθος, θα απαντήσουμε με μεγάλη ισχύ», δήλωσε την Τρίτη ο Ντάνιελ Χαγκάρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Μετά τις συγκρούσεις στα σύνορα, το Ισραήλ άρχισε να εκκενώνει 28 κοινότητες στον βορρά, απομακρύνοντας χιλιάδες κατοίκους.