Συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχοντας στο στόχαστρο τους υποδομές της Χαμάς και τρομοκράτες που συμμετείχαν στις σφαγές σε εβραϊκούς οικισμούς.

Όπως σημειώνει στην πλατφόρμα Χ ο IDF, στη διάρκεια της ημέρας οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν εκατοντάδες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς, δεκάδες από τις οποίες δέχθηκαν επίθεση στη συνοικία Sageya. Οι υποδομές που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνουν θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, φρεάτια σήραγγας, υποδομές πληροφοριών, επιχειρησιακό αρχηγείο και άλλα αρχηγεία.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός σημειώνει ότι σκότωσαν ανώτερα μέλη τρομοκραιτκών οργανώσεων που συμμετείχαν στις σφαγές, και συγκεκριμένα «τον αρχηγό της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης στη Ράφα, Ραφάτ Χαρέβ Χοσεΐν Αμπού Χαλάλ» καθώς και «έναν αριθμό λειτουργών που ανήκαν στη δύναμη Νατζάμπα της Χαμάς».

Κλιμακώνονται οι αψιμαχίες με την Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν επίσης ότι υπήρξε μια «σημαντική κλιμάκωση» από τη Χεζμπολάχ στις αψιμαχίες της με το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες. Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει πολυάριθμους αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις και προκαλώντας απώλειες και στις δύο ομάδες, είπε ο εκπρόσωπος του IDF, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, στο CNN σήμερα, Πέμπτη.

Ο Κονρίκους πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει προσπαθήσει να διεισδύσει στο Ισραήλ και έχει αποτραπεί από τον Ισραηλινό Στρατό. «Αυτό που κάνει τώρα κάποια Χεζμπολάχ είναι να παρασύρει τον Λίβανο σε μια σύγκρουση στην οποία δεν έχει καμία δουλειά και σίγουρα δεν θα ωφεληθεί», είπε ο Κονρίκους.

Στο Ισραήλ ο Σούνακ

Στο μεταξύ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έφτασε σήμερα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σε μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ. Ο Σούνακ θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, επεσήμανε το γραφείο του, και θα προειδοποιήσει κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης.