Ακάθεκτα συνεχίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «ερμηνεύουν» τις ξεκάθαρες δηλώσεις του προέδρου τους, Στέφανου Κασσελάκη, όπως και η Χαρά Καφαντάρη, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε εν τη ρύμη του λόγου του, την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας, ενώ αργότερα ττην χαρακτήρισε ως λεκτική υπερβολή. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι προκειμένου να βγάλουν προς το εξωτερικό του κόμματος, την εικόνα μιας αρραγούς και συμπαγούς ομάδος, επιλέγουν να εκθέτουν τον ίδιο τους τον πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη. Αδειάσματα και ερμηνείες υπέστη ο Στέφανος Κασσελάκης τις προηγούμενες ημέρες, με εντελώς άκομψο τρόπο, το οποίο «χτυπάει» άσχημα ακόμη και σε ανθρώπους που διαφωνούν στα πάντα ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα εν προκειμένω, δεν το δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά η υποκρισία του ίδιου του κόμματος. Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά έχει αναγάγει το θέμα των δικαιωμάτων ως κάτι το ταυτοτικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν το πιστεύει. Τουλάχιστον, όχι στον βαθμό που προσπαθεί να δείξει ότι το πιστεύει. Για παράδειγμα, ολόκληρη η επιχειρηματολογία της κυρίας Καφαντάρη, είναι ότι εφόσον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη υπογράψει τη δική τους πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια -που είναι πολύ πιο προωθημένη από το νομοσχέδιο που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία-, εξυπακούεται ότι θα υπερψηφίσουν και το νομοσχέδιο, όταν αυτό έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Βέβαια, εξαιρώντας τις ήδη διατυπωμένες διαφοροποιήσεις (από Λινού, Μεϊκόπουλο και Πολάκη), σήμερα ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε ότι έχει προβληματισμούς για το θέμα της παρένθετης μητρότητας, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά προβλέπεται στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτά παθαίνει κανείς, όταν προβαίνει σε ανέξοδες πλειοδοσίες προκειμένου να αντιπολιτευτεί, καθώς όπως αποδεικνύεται, όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν, τότε πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται το τι πραγματικά πιστεύει ο καθείς. Το γεγονός βέβαια ότι οι πλειοδοσίες τους γυρίζουν «μπούμερανγκ», δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το «άδειασμα» που υφίσταται ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο, το μόνο που θα μπορούσε να του προσάψει κανείς, είναι ότι πείστηκε από τους συντρόφους του, ότι ειλικρινώς είναι υπέρ των δικαιωμάτων, στον υπερθετικό βαθμό στον οποίον διατείνονται ότι τα στηρίζουν. Έτσι έμαθαν να κάνουν αντιπολίτευση, κύριε Κασσελάκη. Το γεγονός ότι λένε κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι τα πιστεύουν κιόλας.

Η δήλωση της Χαράς Καφαντάρη

Γιώργος Κακούσης: «Χρειαζόταν κομματική πειθαρχία για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Ή ήταν κάτι το οποίο ήταν αχρείαστο;»

Χαρά Καφαντάρη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα, το οποίο έχει σαφή θέση για το συγκεκριμένο θέμα -και μάλιστα όχι στα λόγια, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταθέσει ακόμη νομοσχέδιο, δηλώσεις έχουν γίνει- έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου. Και είναι η δεύτερη φορά που κατατίθεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο νόμου, για τον πολιτικό γάμο και να εξισώσει στα πάντα τα ομόφυλα ζευγάρια».

Άννα Λιβαθυνού: «Ακόμη και την παρένθετη μητέρα-».

Χαρά Καφαντάρη: «Ναι. Από εκεί και πέρα, η κοινοβουλευτική ομάδα όλη, έχει υπογράψει το συγκεκριμένο. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μη ή όχι (sic) κομματική πειθαρχία. Εξάλλου και ο Στέφανος Κασσελάκης και στην κεντρική επιτροπή το Σαββατοκύριακο που είχαμε, τοποθετήθηκε σε αυτό. Είναι ταυτοτικό στοιχείο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα θέματα των δικαιωμάτων -έστω και λίγων συμπολιτών μας- αλλά είναι βασικό. Οπότε δεν έχουμε θέμα».

Γιώργος Κακούσης: «Τότε γιατί τέθηκε θέμα;»

Χαρά Καφαντάρη: «Δεν τέθηκε θέμα. Απλά το ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου. Στην κεντρική επιτροπή εξήγησε και είπε: "όταν κατατίθεται με τις υπογραφές των βουλευτών ένα σχέδιο νόμου, σαφώς είναι και δεσμευτικό, γιατί ο καθένας δεσμεύεται από την υπογραφή του"».

Γιώργος Κακούσης: «Μισό λεπτό. Άρα αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ή δεν υπάρχει;»

Χαρά Καφαντάρη: «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ένα συλλογικό κόμμα. Συζητάμε και συναποφασίζουμε και σας ξαναλέω, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που κατατέθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο, δεν υφίσταται θέμα και έχει τις υπογραφές των βουλευτών. Τι παραπάνω θέλετε να σας πω;»

Άννα Λιβαθυνού: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει η επιβολή της κομματικής πειθαρχίας;»

Χαρά Καφαντάρη: «Τι λέτε τώρα; Για αυτά θα συζητάμε; Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Όταν δεσμεύομαι από την υπογραφή μου, θα μου πει κάποιος για κομματική πειθαρχία;».

Άννα Λιβαθυνού: «Ο ίδιος το είπε, όχι εμείς. Για τον πρόεδρό σας λέω».

Χαρά Καφαντάρη: «Για το συγκεκριμένο, σας είπα: υπάρχει κατατεθειμένο σχέδιο νόμου».

Γιώργος Κακούσης: «Άρα ήταν μια λεκτική παραδρομή, πιστεύετε, του προέδρου;»

Χαρά Καφαντάρη: «Μπορεί να ήταν μια λεκτική υπερβολή. Εντάξει».