Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή σφοδροί βομβαρδισμοί στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν. Η ισραηλινή αεροπορία εξαπολύει επιδρομές μεγάλης κλίμακας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, λέει το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για πλήρη διακοπή των επικοινωνιών σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω πρωτοφανούς ισραηλινού βομβαρδισμού, σύμφωνα με το Al-Aqsa TV. Παράλληλα, σήμανε για ρουκέτες στις συνοριακές κοινότητες της Γάζας, ενώ σειρήνες ήχησαν στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ.

Κατηγορίες της Χαμάς κατά του Ισραήλ 

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Επίσης, ο ανταποκριτής του Al Arabiya ανέφερε ότι η Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκε το βράδυ της Παρασκευής τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ακόμα, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το Ισραήλ, απαντώντας στους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram. Τέλος, νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις χερσαίες επιδρομές από απόψε Παρασκευή.