Στο μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ειδική πρόσκληση στους ηγέτες των χωρών της περιοχής, όπου διεξάγεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. 

Με βάση τις πληροφορίες της Milliyet, οι προσκλήσεις του Ερντογάν έχουν σταλεί στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, στον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και στους αρχηγούς κρατών της Λιβύης και του Λιβάνου.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ θα παρευρεθούν πολλοί κρατικοί παράγοντες ξένων χωρών, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

Το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στις 15.00, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και εκεί, ο Ερντογάν - που θα είναι ο μοναδικός ομιλητής - αναμένεται να επαναλάβει την έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις του στη Γάζα.