«Η Χαμάς λειτουργεί κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα», ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) σε ανάρτησή τους στο X.

Ακόμα, σημείωσαν: «Εκεί κρύβεται. Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες. Και ο λαός της Γάζας δεν είναι μια από αυτές».

Διαψεύδει η Χαμάς 

Στο πλαίσιο ειδικής ενημέρωσης για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος των IDF Daniel Hagari αποκάλυψε πληροφορίες -συγκεκριμένα οπτικοακουστικό υλικό- που «αποδεικνύουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τακτικά την ανθρωπιστική υποδομή στη Λωρίδα της Γάζας προς όφελος των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της, ενώ χρησιμοποιεί το καταφύγιο αμάχων για την προστασία της». 

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως οι τρομοκράτες της Χαμάς κρύβονται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος των IDF, «η ενεργειακή υποδομή του νοσοκομείου που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από τους ασθενείς του, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για την υπόγεια τρομοκρατική υποδομή της οργάνωσης και τους ηγέτες της οργάνωσης οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυκτικών Δυνάμεων, «η Χαμάς ελέγχει τους υπάρχοντες ενεργειακούς πόρους στη Λωρίδα της Γάζας και επιλέγει να τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της σε βάρος των αναγκών του άμαχου πληθυσμού».

«Οι πληροφορίες για τη χρήση της Χαμάς στο νοσοκομείο βασίζονται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα καλά ενημερωμένων πηγών. Όλες οι πληροφορίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αποκαλύφθηκαν εδώ, διαβιβάστηκαν στους συνεργάτες μας στις μυστικές υπηρεσίες» επισήμανε ο Daniel Hagari.

Τέλος, από πλευράς του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, σε ανάρτησή του, αναφέρει: «Η Χαμάς έχει κλέψει καύσιμα από το νοσοκομείο που χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει- υπόγεια- τις σήραγγές της. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ενεργειακό στέλεχος της Γάζας, η Χαμάς διαθέτει επί του παρόντος τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίτρα βενζίνης, την οποία έχει κλέψει».