Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), δίνοντας και ένα βίντεο στη δημοσιότητα, λένε ότι εξόντωσαν τον επικεφαλής της Μονάδας Εκτόξευσης Ρουκετών του Βόρειου Χαν Γιουνίς της Χαμάς, Χασάν Αλ-Αμπντουλάχ.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη των IDF πραγματοποίησαν μια ακριβή αεροπορική επίθεση με βάση τις πληροφορίες των IDF και ISA και εξάλειψαν τον Διοικητή της Μονάδας Εκτόξευσης Ρουκετών του Βόρειου Χαν Γιουνίς της Χαμάς, Χασάν Αλ-Αμπντουλάχ», αναφέρεται στην ανάρτησή τους.

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται πως το βίντεο δίνεται στη δημοσιότητα μετά τη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού του Ισράηλ.

Σύμφωνα με το Sky News, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.