Την εξουδετέρωση ενός ακόμα υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν εκ των εγκέγαλων της φονικής επίθεσης της οργάνωσης κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, τον Shadi Braud, αναπληρωτή επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς.

«Ο Shadi Barud, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς, εξουδετερώθηκε από αεροπορική επιδρομή των IDF. Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και αμέτρητων άλλων θανατηφόρων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον Ισραηλινών», ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο X ο ισραηλινός στρατός.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε και να εξουδετερώνουμε τους ηγέτες και τους πράκτορες της Χαμάς που είναι υπεύθυνοι για τις βάρβαρες επιθέσεις», πρόσθεσαν στο μήνυμά τους οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Barud ήταν προηγουμένως αρχηγός τάγματος στην περιοχή Khan Yunis και συμμετείχε στο σχεδιασμό πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Στη συνέχεια, κατείχε διάφορες θέσεις στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Χαμάς, γράφει η Jerusalem Post.

«Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας σκότωσαν τρεις ανώτερους διοικητές»

O εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι προχώρησε σε μία ακόμη ανάρτηση αναφέροντας ότι «οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας σκότωσαν τρεις ανώτερους διοικητές του τάγματος Daraj-Tuffah της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα.

Αναφέρει ότι η επίθεση σκότωσε τον διοικητή του τάγματος, Rifaat Abbas, τον αναπληρωτή διοικητή, Ibrahim Jadba, και έναν διοικητή υποστήριξης μάχης, Tarek Maarouf.

Σύμφωνα με τις IDF, το τάγμα Daraj-Tuffah είναι μέρος της ταξιαρχίας της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, η οποία «θεωρείται η πιο σημαντική ταξιαρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Οι πράκτορες του τάγματος διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εισβολή και τη δολοφονική επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου", πρόσθεσε.

Σε γενικές γραμμές, το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξαλείψει την Χαμάς μετά την φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που εγκαινίασε έναν γύρο σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, οι ισραηλινές δυνάμεις Άμυνας, έχουν εξαπολύσει επιχείρηση εντοπισμού και εκτέλεσης της στρατιωτικής ηγεσίας της Χαμάς και κυρίως όλων όσων φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο της φονικής επίθεσης στο Νότιο Ισραήλ, πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.