Η κυβέρνηση του Ισραήλ διεμήνυσε πως θα «πλήξει σκληρά τον εχθρό», την επομένη του βομβαρδισμού ο οποίος σκότωσε 12 παιδιά και νέους σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν, που απέδωσε στη λιβανική Χεζμπολάχ, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ανάφλεξη όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. 

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για τις συνέπειες που θα είχε ευρείας κλίμακας επίθεση αντιποίνων στον Λίβανο. Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Κανάνι.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν, πως διέπραξε αυτή τη φρικιαστική επίθεση. «Επρόκειτο για δική του ρουκέτα, που εκτοξεύθηκε από περιοχή υπό τον έλεγχό του», τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Έιντριεν Γουότσον. 

Σύμφωνα με τις Αρχές του Ισραήλ, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ιρανική ρουκέτα τύπου Φαλάκ, με κεφαλή που περιείχε γόμωση 53 κιλών εκρηκτικών. Η Χεζμπολάχ —η οποία διέψευσε πως επρόκειτο για δική της ενέργεια— είναι η μόνη δύναμη στην περιοχή που έχει στο οπλοστάσιό της αυτόν τον τύπο ρουκέτας, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας το λιβανικό κίνημα πως «υπερέβη όλες τις κόκκινες γραμμές» ανοίγοντας πυρ «εναντίον αμάχων», και δη «εσκεμμένα».