Την πεποίθησή του ότι το Λαϊκό Κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο ηγέτης του Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, μιλώντας στο Καντίθ της Ανδαλουσίας.

Ο κεντροδεξιός πολιτικός αισθάνεται την σιγουριά που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που θέλουν τους συντηρητικούς να προηγούνται των σοσιαλιστών στην πρόθεση ψήφου ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία

Το μόνο που φαίνεται να απασχολεί τον μετριοπαθή Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, είναι στην πραγματικότητα «αν αποκτήσει επαρκή πλειοψηφία για να μπορέσει να κυβερνήσει». 

Στην Ισπανία, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν την επερχόμενη νίκη του Λαϊκού Κόμματος (PP) στις εκλογές της 23ης Ιουλίου, δίνοντάς του ποσοστά της τάξης του 35%-36% και 27%-28% στους Σοσιαλιστές (PSOE) του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. Το VOX ακολουθεί με 13% και η ριζοσπαστική Αριστερά (Sumar) με 12%. 

Το δίλημμα για τον ηγέτη των Λαϊκών, τον τεχνοκράτη Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, είναι μεγάλο: αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, για να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα απαιτηθεί από πολλούς στο κόμμα του η σύμπραξη με το VOX, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη που αποχώρησαν από το PP. Εξ ου και κατά τόπους συνεργασίες σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο στην κάλπη του περασμένου Μαΐου.

 Στις κατηγορίες των Σοσιαλιστών για αυτές τις συμπράξεις, ο Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο απαντά πως «το PSOE αναζητά το φόβο» και υπενθυμίζει τις αμοραλιστικές συμπράξεις των Σοσιαλιστών με τους Βάσκους εθνικιστές του κόμματος Bildu. Και τονίζει πως «ο στόχος μου είναι να αποκτήσω επαρκή πλειοψηφία για να κυβερνήσω».