Με «προίκα» 60.000.000 ευρώ ο Ισίδωρος Μάδης έχει βάλει πλώρη για μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Δήμου Παιανίας. «Είμαι ένας δήμαρχος που δεν κρύφτηκε ποτέ, δεν υπολόγισε πολιτικό κόστος και ξεκίνησα με έναν μόνο στόχο. Να υπηρετήσω τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Αυτό το έκανα δίχως εκπτώσεις», λέει στο «Μανιφέστο» ερωτώμενος για το αν θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο.

Στον Γιώργο Πετρίδη

Βρέθηκα στην ομιλία σας στο Φούρεσι και διαπίστωσα μια αγανάκτηση στον λόγο σας. Μιλήσατε για έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά παρόλα αυτά παρουσιάζονται ως προεκλογικές δεσμεύσεις από τους συνυποψηφίους σας. Περί τίνος πρόκειται;

Είναι ακριβώς αυτό που καταλάβατε. Είμαστε μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες και κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους προσπαθούν να καλύψουν την ανεπάρκειά τους παρουσιάζοντας έργα που ήδη γίνονται με χαρακτηριστικότερα όλων εκείνο της δημοτικής συγκοινωνίας και της αποκατάστασης του οδικού δικτύου στα Γλυκά Νερά. Για το πρώτο αναμένουμε να μας παραδοθούν τα λεωφορεία για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια κάτι που προσδιορίζεται για τις αρχές του 2024 λόγω των καθυστερήσεων που καταγράφεται παγκοσμίως. Το δεύτερο είναι στην τελική ευθεία, έχει προκύψει ανάδοχος και εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει. Και αυτά έρχονται να τα υποσχεθούν όχι ένας αλλά δύο τουλάχιστον υποψήφιοι. Ψεύδονται συνειδητά στους πολίτες για αυτό και η δική μου αγανάκτηση. Και απορώ πραγματικά, αν είμαι τόσο καλός δήμαρχος που δεν έχω αφήσει κενά γιατί εκείνοι έθεσαν υποψηφιότητα; Δεν έχουν να κάνουν μια πρόταση στους πολίτες;

Να ρωτήσω λοιπόν, είστε τόσο καλός δήμαρχος;

Αυτό θα το αποφασίσουν την Κυριακή οι πολίτες. Στα τέσσερα χρόνια παρά τις αντιξοότητες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε, από την απλή αναλογική έως την πανδημία αλλά και την πληθωριστική κρίση, καταφέραμε με τους συνεργάτες μου να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου Παιανίας. Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις περίπου 60.000.000 ευρώ δίχως να υπολογίζουμε τις δαπάνες σε μικρά έργα της καθημερινότητας. Αντιμετωπίσαμε δομικά ζητήματα. Λάβετε υπόψη σας ότι παραλάβαμε έναν δήμο ο οποίος δεν είχε επί της ουσίας σέρβερ για τις υπηρεσίες. Ήταν παλιός και ασυντήρητος με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί. Αυτό την ώρα που γειτονικοί μας δήμοι είχαν ήδη ανέβει στο τρένο της ψηφιακής εποχής. Με βεβαιότητα μπορώ να σας πω πως είμαι ένας δήμαρχος που δεν κρύφτηκε ποτέ, δεν υπολόγισε πολιτικό κόστος και ξεκίνησα με έναν μόνο στόχο. Να υπηρετήσω τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Αυτό το έκανα δίχως εκπτώσεις.

Και στην ομιλία σας αλλά και τώρα αναφέρεστε στους συνεργάτες σας. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ομαδική δουλειά;

Ένας μπαίνει μπροστά αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει μια ομάδα που να λειτουργεί αρμονικά. Η επιλογή των συνεργατών είναι εκείνη που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Και εγώ έχω την τύχη ή την προνοητικότητα, όπως θέλετε πείτε το, να έχω μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών. Εν όψει των εκλογών εξασφάλισα και 106 μοναδικούς πραγματικά υποψηφίους, παλαιούς και νέους, που έχουν πολλά να προσφέρουν στον Δήμο Παιανίας. Για αυτό μάλιστα είπα στην ίδια ομιλία ότι οι δημότες θα δυσκολευθούν να επιλέξουν ποιον ή ποια θα σταυρώσουν.

Αν ανανεωθεί η εντολή στο πρόσωπό σας ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα της επόμενης μέρας;

Η ίδια που είναι και σήμερα. Με βρίσκετε στο γραφείο μου παρά το γεγονός ότι σε λίγες μέρες είναι η εκλογική αναμέτρηση. Αυτό διότι δεν είμαι μόνο υποψήφιος αλλά και εν ενεργεία δήμαρχος. Οπότε οφείλω να εκτελώ τα καθήκοντά μου και να αναζητώ λύσεις. Για να μην θεωρήσετε όμως ότι υπεκφεύγω, προτεραιότητα μου είναι η επανεκκίνηση του έργου της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά αλλά και στην Παιανία το οποίο είχε εγκαταληφθεί, η εξασφάλιση νέων χρηματοδοτήσεων σε ήδη έτοιμες μελέτες για αθλητικούς και κοινόχρηστους χώρους, νέες σχολικές δομές και η αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών όπως βασικά έργα υποδομών όπως δρόμοι και πεζοδρόμια σε περιοχές που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένες. Είναι αδιανόητο να μην έχουν γίνει διανοίξεις σε πολλές περιοχές του δήμου μας. Αυτά θα έχουν δρομολογηθεί μέσα στο 2024. Παράλληλα παρακολουθώ και εγώ προσωπικά την εξέλιξη των έργων για να είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και δεν σας κρύβω ότι είμαι υπερήφανος για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Υπάρχει κάτι που αναγνωρίζετε ως λάθος σας στην τρέχουσα περίοδο;

Ότι υπήρξα ευκολόπιστος και σας διαβεβαιώ πως αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Ευκολόπιστος στην αρχή της θητείας μου όταν προσπάθησα συνθετικά να βρω λύσεις για τον δήμο χωρίς να έχω πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Και έπεσα πάνω στη στείρα αντιπολίτευση με μόνο στόχο να τιμωρήσουν τους δημότες. Ευτυχώς όμως βρήκα και ώτα ευήκοα και η κατάσταση άλλαξε αλλά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.